Alexandru Rafila a vorbit despre distribuirea pastilelor de iod

Alexandru Rafila susține că nu este vorba de eşecul unei campanii ci este vorba de o mentalitate de prevenție.

Author: Diana Bostan luni 03 octombrie 2022 , 13:19

pastile iod

Pastile iod

[Sursa foto: iStock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rafila a declarat că este nevoie de o înțelegere mai clară a contextului în care ne aflăm.

Alexandru Rafila a vorbit despre distribuirea pastilelor de iod

”Nu e vorba de eşecul unei campanii, este vorba de o mentalitate. Noi, întotdeauna, nu avem o mentalitate de prevenţie, în general, ea nu este un eşec al unei campaniii. Noi suntem datori, ca şi stat, nu neapărat ca minister al Sănătăţii, să asigurăm câteva produse care pot fi utilizate într-o situaţie specială. Faptul că noi suntem pregătiţi şi vedeţi că se întâmplă în multe alte ţări acelaşi lucru, se procură, sau se produce iodură de potasiu, se distribuie populaţiei”, a spus ministrul.

”Noi nu putem să eludăm legea şi să eliberăm fără prescripţie medicală un produs care este în categoria produselor care se eliberează cu prescripţie medicală ”.

Citeste si: Moderna a blocat negocierile cu China pentru comercializarea vaccinului împotriva COVID-19

”Cred că o mai mare responsabilitate, atât din partea medicilor, a populaţiei, o înţelegere mai clară a contextului în care ne găsim în momentul de faţă va duce în timp la schimbarea acestei situaţii”, a mai afirmat Rafila.

Ministrul Alexandru Rafila, despre vaccinarea în farmacii

”Creşterea accesibilităţii la vaccinare este un element esenţial şi există un astfel de model în multe alte ţări europene”, a spus Alexandru Rafila, despre proiectul ministerului privind vaccinarea în farmacii. 

Citeste si: Arafat a vorbit despre un posibil atac nuclear: ”E normal să ne pregătim”

”Am avut discuţii cu universităţile de Medicină şi Farmacie, încât, în curricula de pregătire a studenţilor la Facultatea de Farmacie, dar şi ulterior, să poată să existe posibilitatea unei instruiri care să permită dezvoltarea acestor programe de vaccinare în farmacii”.

”Până la urmă, este o scurtare a timpilor pe care o persoană trebuie să îi parcurgă pentru a putea să fie vaccinat. Nu se referă la orice tip de vaccin, facem un pilot, referitor la vaccinul gripal, sezonier”, a mai spus Rafila.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si