Rafila a specificat că este vorba de un vaccin împotriva variantei Omicron a COVID-19. 

Ministrul Sănătății a vorbit despre vaccinarea împotriva variantei omicron

„Sper să vină şi în România. Noi am rămas ultima ţară în care nu au mai ajuns vaccinurile pentru varianta BA4, BA5 a Omicron şi există destul de multe persoane care vor să se vaccineze şi nu pot să se vaccineze.

Procesul a fost îndelungat pentru că am avut această...nu pot să discut detalii legate de negocieri, de contract, dar am reuşit să reducem cu aproape 75% cantitatea de vaccin care era contractată de România şi care ar fi trebuit şi plătită. Dacă nu încheiam contractul în forma pe care v-o spun ne pomeneam cu cantitatea de 11,2 milioane şi cu vaccinul vechi, nu cu vaccinul nou. 

Citește și: Pacienții aflați în stare critică pot fi vizitați zilnic de către familie. Rafila face precizări în noul proiect publicat

Avem şase milioane de doze care au expirat anul ăsta, până unde mergem? Am găsit înţelegere pentru că am fost foarte perseverenţi, noi, polonezii, în această discuţie cu Comisia Europeană şi cu producătorii”, a declarat Rafila.

Vaccinarea nu este una obligatorie

„Sper ca până la sfârşitul lunii să existe vaccin disponibil şi toate persoanele care doresc să se vaccineze fie că au două doze sau au utilizat trei doze să mai facă o doză booster.

La noi s-au vaccinat cam opt milioane şi ceva de persoane, deci dacă se vaccinează unul din patru avem suficient vaccin”.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citește și: Alexandru Rafila, despre cazul minorei care a murit în timpul operației de cezariană: „Fără profesioniştii din sănătate, nu vom putea rezolva probleme"

Rafila a menționat faptul că va exista doar o campanie de vaccinare și că nimic nu va fi obligatoriu.

El recomandă vaccinarea pentru boli cronice care pot face forme mai grave de boală. ”Vom oferi un pachet de informaţii complet populaţiei încât fiecare să facă aşa cum crede. Dacă s-au vaccinat deja un milion şi jumătate cu vaccinul gripal sezonier probabil o să existe opţiune şi pentru acest vaccin”, a mai transmis ministrul Sănătăţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si