Alexandru Rafila a vorbit despre candidatura la funcţia de preşedinte al României: „Niciodată nu poţi să excluzi o astfel de oportunitate care este o mare onoare...”

Alexandru Rafila a vorbit despre o posibilă candidatură la funcţia de preşedinte al României. Ministrul Sănătăţii a declarat că nu este dornic să candideze şi nici nu se află pe vreo listă a PSD.

Author: Georgiana Balaban luni 07 noiembrie 2022 , 08:22

rafila

Ministrul Sănătății - Alexandru Rafila.

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rafila a declarat că,  deşi este o mare onoare pentru oricine să candideze pentru funcția de președinte al României, el nu este dornic să candideze şi nici nu se află pe vreo listă a PSD, arătând că în partid va exista o competiţie în acest sens.

Citește si: Ministerul Sănătății pregătește proiecte pentru digitalizarea spitalelor și a instituțiilor subordonate. Iată cât valorează operațiunea

„Am spus un lucru şi aş dori să îl repet, am spus că trebuie să existe două elemente, primul este să ai sprijinul politic al unui partid şi nu se pune problema în acest moment, pentru că mai sunt cel puţin doi ani până la aceste alegeri. Şi avem multe alte lucruri de făcut şi eu am foarte multă treabă la Ministerul Sănătății, deocamdată. Deci nu se pune în vreun fel această problemă, în momentul de faţă. Mai mult, am spus că cel care trebuie să candideze, din partea unui partid politic, trebuie să înțeleagă că trebuie să aibă pregătirea şi să înțeleagă că este o responsabilitate.

Eu am spus că am un proces în care analizez aceste lucruri, că niciodată nu poţi să excluzi o astfel de oportunitate care este o mare onoare, dar asta nu înseamnă că eu sunt în vreun fel dornic sau sunt pe vreo listă ca să candidez din partea PSD. Este o speculație, eu am citit reacțiile din presă ulterioare declarației şi nu au reflectat, din păcate, ceea ce am spus eu cu adevărat”, a declarat Alexandru Rafila, duminică seară, la Antena 3, după ce a fost întrebat dacă are în vedere o candidatură la funcția de președinte al României.

Ce a transmis Alexandru Rafila

Întrebat dacă ar spune, în cazul în care ar exista o listă, Rafila a explicat că în PSD va fi o competiţie internă pentru această funcție.

Citește si: Alexandru Rafila a vorbit despre distribuirea pastilelor de iod

Citește si: VIDEO- Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul antigripal: ”Este primul an când vaccinul e adus în luna septembrie”

„Cred că l-aţi auzit pe domnul președinte Ciolacu că în partid va fi o competiţie, deci cei care doresc la un moment dat, în momentul la care se declanșează o astfel de competiţie în cadrul partidului, să vină cu o platformă, să vină cu un program. Este o competiţie între membrii PSD, a şi menționat posibilitatea să vină cineva independent, din afara partidului, să fie susținut. Deci suntem foarte departe de astfel de premise. Aşa cum vă spuneam, eu cred că am o responsabilitate mare la Ministerul Sănătăţii. Cred că am făcut lucruri bune în ţara asta, împreună cu echipa pe care o am la minister. O să revin cu detalii, cu lucruri concrete, fiindcă în curând se împlinește un an de când sunt la Ministerul Sănătății”, a precizat Alexandru Rafila.

Citește si: Ce spune Alexandru Rafila despre distribuirea pastilelor cu iod: "Noi nu avem o mentalitate de prevenție"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si