Alexandru Rafila, avertisment pentru populație. S-ar putea reveni la măsuri de restricții

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a precizat, miercuri, că dacă numărul cazurilor de coronavirus va crește, românii vor fi obligați să respecte măsurile de distanțare și igienă.

Author: I.C. miercuri 24 iunie 2020 , 18:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Profesorul Alexandru Rafila a declarat miercuri că medicii ar putea interveni și ar putea obliga populația să respecte regulile de prevenție, dacă numărul cazurilor zilnice de coronavirus va ajunge la 500.

„Transmiterea comunitară este evidentă. Bineînțeles că este și o rată a transmiterii care depășește 1% în acest moment și numărul de cazuri noi este mai mare decât numărul de cazuri care se externează. Numărul de pacienți aflați în spitalizare a crescut de la circa 4900 la 5800. Procentul de pozitivitate al probelor a crescut de la 1,5% la 3%. Rata de multiplicare, în jur de 1,2%”, a spus, miercuri, Alexandru Rafila.

Studiu privind infectarea cu coronavirus în toate județele țării

„A început colectarea de către județe, pe măsură ce se acumulează vor fi trimise la INSP. Nu știu dacă se dau rezultate intermediare, de obicei se analizează toate serurile și, la sfârșit, trebuie să avem o opinie. Dacă dăm rezultate parțiale, nu va avea semnificație”, a mai spus Alexandru Rafila, la un post de radio.

Ministrul Economiei, apel către populație

Și ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat miecuri că, dacă legea nu va fi respectată, Ministerul Sănătății nu va aproba noile măsuri de relaxare care ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie.

„Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă şi nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârşitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile.

Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua şi vom avea şi restaurante deschise, şi spectacole, şi cinematografe.

Citeste si: FMI prezice o recesiune globală mai profundă. Multe locuri de muncă sunt în pericol

Dacă se menţin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătăţii pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aştepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a declarat ministrul Economiei.

Numărul de cazuri continuă să crească

Până astăzi, 24 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.826 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 1.555 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Decese cauzate de COVID-19

În intervalul 23.06.2020 (10:00) – 24.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (12 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Sibiu, Suceava și Vrancea.

Citeste si: Buzău: 34 de pacienţi cu coronavirus, externaţi de la Spitalul din Râmnicu Sărat

Dintre acestea, 1 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 deces la o persoană de peste 80 de ani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si