Virgil Popescu, apel la adresa românilor: "Cazurile s-au înmulţit, au trecut de 300"

Ministrul Economiei a avertizat că nu va avea „verde de la Ministerul Sănătății” dacă legea nu este respectată iar mult așteptata măsură din data de 1 iulie va trebui să mai aștepte.

Author: K.B. miercuri 24 iunie 2020 , 09:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo şi trebuie să treacă şi de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulţit, au trecut de 300.

Citeste si: Turcia a depăşit pragul de 5.000 de morţi din cauza coronavirusului

Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Aşteptăm evaluarea de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătăţii şi vom lua o decizie în funcţie de evaluare”, a răspuns Virgil Popescu când a fost întrebat la Digi24 dacă se mai poate lua în calcul deschiderea restaurantelor în data de 1 iulie.

Citeste si: Inundaţii în 161 de localităţi din 29 de judeţe- zeci de persoane evacuate, peste 1.000 de case, curţi şi beciuri, inundate

„Suntem îngrijorați de ceea ce se întâmplă şi nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârşitul anului, dacă va fi acest val doi.

Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile.

Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua şi vom avea şi restaurante deschise, şi spectacole, şi cinematografe.

Citeste si: Caz Caracal: Părinții Luizei Melencu cer instanței să nu se vândă autoturismul cu care Gheorghe Dincă le-a răpit pe fete

Dacă se menţin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătăţii pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aştepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a adăugat ministrul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si