Alexandru Rafila, despre coronavirus: „Vom trăi cu acest virus în anii următori”

Noul coronavirus Societății nu va dispărea nici după cel de-al doilea val și vom fi obligați să trăim cu el în anii următori, este de părere președintele Române de Microbiologie Alexandru Rafila, și spune că soluția este apariția unui vaccin viabil.

Author: Alex Dumitrescu vineri 21 august 2020 , 08:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:
  • Coronavirusul nu va dispărea nici după al doilea val, spune Alexandru Rafila.
  • Singura soluție, în opinia lui, este găsirea unui vaccin care va opri răspândirea.
  • Gradul de răspândire a virusului la populația din România este în 2% și 2,5%. Acest lucru înseamnă că aproximativ 500.000 de români au contractat deja virusul.

În caz contrar, ar dura 15 ani ca populația să atingă imunzarea naturală, este de părere Rafila.

Virusul nu dispare după al doilea val. Oamenii trebuie să înțeleagă că vom trăi cu acest virus în anii următori”, a declarat Alexandru Rafila joi seară la Digi24.

El a spus că soluția este găsirea unui vaccin.

„Vaccinul va opri răspândirea, dar boala va reizbucni, vor apărea focare ici și colo”, însă ele vor putea fi controlate mult mai ușor, a mai explicat specialistul.

El mai spune că vom reveni la o viață normală, chiar și fără mască, după apariția vaccinului, nu după încetarea stării de urgență sau de alertă.

„Oamenii au înțeles că după starea de urgență se întorc la normal.

Și s-au relaxat, și apoi au apărut acele creșteri de cazuri. Vaccinul ne va permite sa ne relaxăm comportamental”, a mai afirmat Rafila.

Imunizarea naturală ar putea dura 15 ani

Rafila a explicat că datele preliminare ale studiului de prevalență arată că gradul de răspândire a virusului la populația din România este în 2% și 2,5%. Acest lucru înseamnă că aproximativ 500.000 de români au contractat deja virusul.

Citeste si: Ministrul Educației, Monica Anisie, propune o modificare în Declarația pe propria răspundere de la începerea școlii

În acest ritm, un milion de români s-ar infecta într-un an și ar dura aproximativ 15 ani până când trei sferturi din populație ar contacta virusul și s-ar imuniza pe cale naturală.

Alexandru Rafila: Copiii cer să se întâlnească cu alți copii

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit și despre reînceperea școlii.

„Şcoala, într-un fel sau altul, trebuie să reînceapă. Trebuie să avem măcar speranţa unei activităţi în şcoală apropiată de normal, copiii au nevoie să interacţioneze unii cu alţii, să interacţioneze cu profesorii, cu învăţătorii, pentru că altfel prelungirea excesivă a acestui învăţământul la distanţă, online, şi unilateral, nu cred că este, pe termen mediu chiar, sustenabilă, pentru că copiii chiar cer să se întâlnească cu alţi copii, vor să interacţioneze, vor să se joace şi trebuie să

găsim modalitatea...

Trebuie să punem în balanţă, sigur, şi protecţia faţă de această infecţie, dar şi dezvoltarea lor normală, ca viitori membri ai societăţii, care se pot integra, care pot duce înainte această ţară şi cred că trebuie să reflectăm serios şi la acest aspect”, a afirmat, joi seară, la Digi 24, Alexandru Rafila.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt... Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt împreună de 30 de ani
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si