Alexandru Rafila a afirmat că măsura închiderii magazinelor de primă necesitate la ora 18.00 este o restricţie stupidă pentru că duce la creşterea riscului răspândirii pandemiei. Rafila a zis că astfel oamenii se aglomerează la magazine. Social-democratul a menționat că anumite restricții ar trebui ridicate ușor-ușor. Conform mediuclui, acest lucru trebuie realizat pe baza unor simulări anterioare care să arate efectele pe care astfel de acţiuni le-ar avea.

Citeste si: Medicul Rafila avertizează: Noua tulpină de coronavirus circulă în toate judeţele României

„Nu, în niciun caz. Eu sunt în primul rând medic, sunt un om responsabil şi evident acest lucru nu e posibil, dar asta nu înseamnă să stau pasiv la ce se întâmplă, să înţeleg de ce îşi doresc oamenii aceste lucruri. Soluţia este comunicarea, exemplul personal şi măsuri care să ducă cât mai rapid la recâştigarea Restricţii stupide la magazinele de primă necessitate trebuie ridicate imediat. Mă întreb de ce au fost introduse la capătul locului, însă măsuri precum folosirea măştii şi altele trebuie să existe în continuare. Restricţiile trebuie ridicate treptat, dar şi după anumite simulări care se fac pentru o anumită activitate. Vezi dacă există consecinţe şi dacă rezultatele sunt favorabile o extinzi la întregul sector”, a afirmat Alexandru Rafila.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Citeste si: Alexandru Rafila, despre redeschiderea școlilor. Când revin, de fapt, elevii în bănci

alexandru rafila despre închiderea magazinelor la ora 18
Alexandru Rafila, detalii despre pandemia covid-19.[Sursa foto: Facebook]

Răspunsul lui a venit după ce a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă este de acord cu protestatarii care au solicitat ridicarea tuturor restricţiilor impuse de autorităţi.

Citeste si: Alexandru Rafila, avertisment fără precedent: "Este foarte grav!"

Răspunsul lui Rafila privind închiderea magazinelor la ora 18:00

Medicul Rafila a afirmat că închiderea magazinelor la acea oră este cea mai absurdă restricție. „Asta duce la creşterea riscului de răspândirea a infecţiei. Puteţi să experimentaţi. Apropo, puteţi să faceţi un pilot şi vedea că organizarea magazinelor la ora 17.00 şi 18.00 duce la dezvoltarea răspândirii pandemiei, nicidecum la scăderea riscului”, a completat deputatul PSD.

Citeste si: Alexandru Rafila, despre valul al treilea al pandemiei: "Ar putea să țină o perioadă de..."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si