Alexandru Rafila: "E posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă"

Alexandru Rafila a declarat că se așteaptă ca în sezonul rece să existe o creștere a cazurilor de coronavirus.

K.B., miercuri 27 mai 2020 , 20:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensă iarna şi scăzută în sezonul cald”, a spus Alexandru Rafila la Observator.

Citeste si: Tânăr din Iaşi, arestat preventiv după ce ar fi obligat o fată de 15 ani să realizeze materiale pornografice

În continuare, profesorul a spus că există, din păcate, posibilitatea ca în sezonul rece să se înregistreze o creștere a cazurilor, lucru îngrijorător pentru cetățenii României.

„Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a mai spus Rafila.

Citeste si: Alexandru Cumpănașu live de la casa bătrânei bătute de fiica ei: „Am venit personal să verific cine nu și-a făcut datoria!”

„Trebuie să fim atenţi la comportamentul nostru. Sigur că măsurile de reamenajare sunt importante, dar cele mai importante sunt cele individuale. Degeaba organizezi totul într-un anumit mod, dacă cei care folosesc spaţiul nu respectă regulile”, a declarat Alexandru Rafila pentru aceeași sursă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si