Alexandru Rafila, soluții pentru evitarea aglomerației din mijloacele de transport în comun

Profesorul Alexandru Rafila face apel la agenţii economici şi la instituţiile publice să decaleze programul de lucru al angajaţilor, pentru a se evita aglomeraţiile care se formează în mijloacele de transport în comun. El afirmă că asta ar duce la ”nişte rezultate care s-ar putea să fie mai spectaculoase şi mai bune decât dacă luăm o decizie să închidem toate activităţile”.

Author: Catalina Popa sâmbătă 10 octombrie 2020 , 19:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Alexandru Rafila se declară ”rezervat” atunci când este vorba despre decizii de carantinare a unor localităţi.

Într-o intervenţie telefonică, sâmbătă, la Digi 24, profesorul care reprezintă România la OMS spune că ar fi de acord cu introducerea în carantină doar a zonelor în care ”se constată o transmitere mai intensă” a virusului.

Citeste si: Situație scăpată de sub control?! Orașul din România cu cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

”Transportul în comun, de exemplu, aţi văzut acum câteva zile imagini cu staţia de metrou Unirea unde erau 3.000

de persoane în staţie, sigur, acolo am o problemă. Şi atunci, înainte să facem carantine şi alte lucruri de genul ăsta, eu aş face un apel către agenţii economici, indiferent că sunt din sectorul public sau sunt din sectorul privat, să stabilească programe decalate pe durata a două ore şi atunci dintr-o dată distanţăm transportul  pe durata a două, trei ore şi la ducerea şi la întoarcerea oamenilorde la serviciu, descongestionăm mijloacele de transport. Trebuie să facem lucrul ăsta în corelaţie cu Regia de Transport Bucureşti şi cu metroul şi  atunci o să putem să vedem nişte rezultate care s-ar putea să fie mai spectaculoase şi mai bune decât dacă luăm o decizie să închidem toate activităţile, pentru lucrul ăla ştim bine că are un impact economic şi social extrem de serios”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeste si: Un sat din județul Dâmbovița intră în carantină 14 zile

El susţine că perioada de pandemie ar fi fost ”un moment oportun ca să revitaliză transportul pe cale ferată” explicând că aceasta este o modalitate ”mult mai sigură decât microbuzele care merg timp de şapte ore” pe distanţe luni şi în care oamenii stau foarte apropiaţi unul de altul.

”Cred că transportul feroviar în această perioadă de pandemie ar putea în mod foarte serios reconsiderat şi este mult mai sigur”, a mai afirmat Alexandru Rafila.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si