Este al treilea caz de acest gen semnalat săptămâna aceasta în spitale din Prahova, după ce la Spitalul Judeţean o secţie a fost închisă din cauză că trei medici s-au infectat, iar la Spitalul din Urlaţi camera de gardă şi o secţie sunt nefuncţionale tot din cauza infectărilor în rândul personalului sanitar.

"DSP Prahova a identificat un nou focar într-o unitate medicală din judeţ. Opt dintre cele nouă cadre medicale ale secţiei de Radiologie a Spitalului Municipal Schuller din Ploieşti au fost confirmate cu noul coronavirus.

Acestea au fost izolate, iar activitatea este asigurată, momentan, de un singur asistent care nu este contactul niciunuia dintre cei confirmaţi. A fost efectuată dezinfecţia spaţiilor, conform normelor sanitare”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Prahova.

Citeste si: Acord de 8 miliarde dolari între România și SUA pentru proiectele de la Cernavodă. ”Astăzi, România face un uriaş pas în dezvoltarea parteneriatului strategic cu SUA"

Atle două spitale au devenit focare de infecție

Situaţia de la Spitalul Municipal din Ploieşti nu este singura de acest fel înregistrată în unităţile sanitare din judeţ. În decurs de doar patru zile, săptămâna aceasta, în alte două spitale secţii întregi au devenit nefuncţionale după ce s-au constatat infectări în rândul personalului medical.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Astfel, Secţia de oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost închisă, iar pacienţii externaţi după ce trei medici au fost infectaţi cu SARS-CoV-2, iar conducerea spitalului a constatat că se află în situaţia de a nu putea asigura asistenţă medicală pacienţilor. Respectiva secţie nu funcţionează în clădirea în care sunt îngrijiţi bolnavii COVID-19 şi nici în sediul central al spitalului, unde anterior au fost înregistrate cazuri de infectare.

Citeste si: Interzis la moaștele Sfintei Parascheva. Episcopul Hușilor, revoltat de măsurile anunțate de autorități

De asemenea, la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, un medic şi patru asistente medicale au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus, în aceste condiţii, autorităţile au sistat activitatea Camerei de gardă şi a Secţiei de Medicină internă, iar toţi pacienţii internaţi la secţia de interne au fost externaţi, informează autorităţile judeţene.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si