Alexandru Rafila știe ce urmează după începerea școlii: "Va fi cu siguranță o creștere a numărului de cazuri. Așa a fost în toate țările"

Medicul Alexandru Rafila se așteaptă să vedem o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 după începerea şcolii. "Aş regândi interacţiunile pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie", spune Rafila.

Author: R.I. duminică 23 august 2020 , 17:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, este convins că va fi o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 după începerea anului şcolar.

În opinia profesorului Rafila, ar trebui regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea şcolii, printr-un set de reguli stabilite în casă, de exemplu copilul şi bunicul să poarte mască atunci când interacţionează sau să respecte pe cât posibil o anumită distanţare.

Citeste si: Bilanț coronavirus, duminică 23 august. Număr mare de decese, scade presiunea pe secțiile ATI

Medicul a precizat că în fiecare ţară s-a întâmplat acest lucru, însă problematica se va schimba, dacă nu intrăm într-o zonă de descreştere şi continuăm să avem în fiecare zi între 1.200

şi 1.400 de cazuri, pentru că acest lucru va pune presiune pe sistemul de sănătate.

Citeste si: Focar de coronavirus în București. Totul a pornit de la muncitorii asiatici din construcții

Alexandru Rafila: Sistemul de sănătate este "la limită", în unele zone din țară

„Nu cred că a existat vreo ţară în care reîntoarcerea copiilor la şcoală să nu fie însoţită şi de o creştere. Dar acum sunt două elemente pe care le-aş discuta. Dacă până la începerea anului şcolar intrăm într-un trend descendent, să dea Dumnezeu să intrăm în următoarele trei săptămâni, atunci această creştere, dacă va fi controlată prin măsurile pe care reuşim să le luăm împreună. Nu o reuşească doar Guvernul, trebuie clar parteneriatul copii, părinţi, cadre didactice şi bineînţeles administraţie", a declarat Alexandru Rafila, întrebat duminică la Digi 24 dacă vom vedea o creştere a numărului de cazuri de COVID-19, după începerea anului şcolar.

Citeste si: Sora lui Donald Trump îl desființează pe cel mai puternic om al Planetei

Citeste si: Vestea care îngrozește planeta: coronavirusul a ucis...

Dacă intrăm într-o zonă de descreştere, creşterea fiind moderată ar putea să fie suportabilă, consideră medicul, dar dacă nu intrăm într-o zonă de descreştere şi continuăm acest platou "o să mai avem în creştere datorată începerii şcolilor".

"Atunci problematica se va schimba, în sensul că va reîncepe presiunea asupra sistemului de sănătate, care oricum este în unele zone din ţară la limită, pentru că mai mult de jumate din paturile la terapie intensivă sunt ocupate”, mai spune Rafila.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si