Târgul de Paște din Craiova se va deschide mâine și va dura o lună, până la 1 mai. Primăria Craiovei a anunțat deja programul și activitățile de care se pot bucura vizitatorii de pretutindeni.

Târgul de Paște din Craiova are ca temă „Alice în Țara Minunilor”. Programul de funcționare și activitățile desfășurate

Primăria Craiovei a transmis informații despre târg, într-un comunicat:

„Târgul de Paște de la Craiova își deschide porțile sâmbătă, 1 aprilie 2023, într-un peisaj de poveste, în Parcul Nicolae Romanescu.
Desemnată cea mai frumoasă destinație de Paște din Europa de către European Best Destinations, Craiova pune la dispoziția vizitatorilor un tărâm de basm, cu personaje îndrăgite, decoruri spectaculoase, ateliere interactive, expoziții și spectacole.

Citește și: VIDEO- Primăria Craiova alocă peste 130.000 de euro pentru Târgul de Paște

Deschis timp de o lună, cu începere din 1 aprilie până pe 1 mai, Târgul de Paște din Craiova oferă anul acesta un concept inedit, având ca tematică povestea Alice în Țara Minunilor.
Căsuțe unicat, pictate, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de șah de peste un metru, pălării luminate atârnate în copaci, flori gigant, soldăței, peste 100.000 de flori, dar și Alice, mare de cinci metri, care va superviza întregul eveniment de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Municipalitatea din Craiova pentru perioada sărbătorilor de Florii și Paște.

Citește și: VIDEO- Olguța Vasilescu promovează un proiect de 9 milioane de euro pentru fântâni arteziene și statui

Spectacol de balet cu Alice în Țara Dansului

Deschiderea Târgului de Paște îi revine personajului în jurul căruia s-a creat povestea din acest an – Alice, care își invită spectatorii sâmbătă, ora 18.00, pe scena Teatrului de Vară din Parcul Romanescu.


Alice în Țara Dansului este spectacolul de balet al Operei Române din Craiova, în parteneriat cu Școala de Balet Attitude din Craiova, care va deschide oficial ediția din acest an a Târgului de Paște din Craiova.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Festival de muzică cu artiști internaționali la Craiova. Printre vedetele care vor cânta se numără Jason Derulo, Natti Natasha și Paris Hilton

Programul dedicat copiilor va continua, pe toată perioada târgului, și la foișorul din fața Casei Bibescu, cu diverse ateliere și activități interactive.

Târgul de Paște se va încheia, în fiecare seară, după aprinderea luminițelor amplasate, ca într-o feerie, pe marginea lacului (ce vor putea fi admirate de pe aleea din spatele Teatrului de Vară) sau pe cele spectaculos distribuite în fața păunului, de la intrarea în Parc, de la coloane.
Cei mai mici dintre vizitatori vor avea ocazia să picteze la atelierul de ceramică Lutelier, situat lângă locul de joacă din Parcul Romanescu, să-și facă poze cu personajele din povești împrăștiate prin poienițele din jurul Casei Bibescu, să joace șah cu Alice și prietenii ei, să participe la atelierele interactive din foișorul fanfarei precum cele de olărit, de șah, de pictură sau improvizație, să participe la treasure hunt, să vizioneze expoziții de fotografie sau să urmărească spectacolele de muzică și dans, programate în fiecare weekend la Teatrul de Vară din parc.

Gustări și mâncare din diferite zone ale țării

Comercianți și meșteșugari din toată țara își vor prezenta ofertele în Parcul Nicolae Romanescu, pe aleile care duc către Foișorul fanfarei sau în zona Casei Bibescu, zilnic, între orele 12.00 – 20.00.

Citește și: Fenomene extreme în sud-vestul României: o tornadă și-a făcut apariția în județul Dolj

Cei 24 de comercianți prezenți la Târgul de Paște din Craiova sunt din județele Dolj, Neamț, Harghita, Bistrița, Vaslui, Satu Mare, Olt, Argeș, Covasna, Maramureș, Vrancea și Ilfov și îi vor ademeni pe craioveni și turiști cu produse tradiționale din carne, brânză, ouă încondeiate, cozonaci, siropuri, pizza, waffles, clătite, kurtos, prăjituri de casă, dulceață, gemuri, zacuscă, șerbet de casă, prune uscate, vin, chipsuri, turtă dulce, dar și cu produse realizate cu migală de artiști hand-made, ii, bundițe, țesături de lână, picturi pe lemn, jucării pentru copii sau decorațiuni de sezon.

Curse de karting și plimbări în premieră cu autobuzul turistic

Pentru iubitorii de mișcare, Primăria Craiova va deschide sâmbătă, pe 1 aprilie, și sezonul întrecerilor de karting de pe Velodrom (între orele 11.00 – 19.00), dar și pe cel al plimbărilor cu barca și hidrobicicleta-lebădă pe lac (între orele 10.00 – 20.00).

Citește și: Totul despre Lia Olguța Vasilescu. CV, avere și cine este soțul fostului ministru al muncii

Citeste si: Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Cei care doresc să intre în atmosfera de basm a Târgului de Paște din Craiova vor avea la dispoziție, pentru prima oară, și un autobuz turistic.
Pe întreaga perioadă a evenimentului, o rută specială a RAT Craiova va circula de sâmbătă, 1 aprilie, din oră în oră, pe traseul Sala Polivalentă – Biserica Sf. Dumitru – Agronomie – Grădina Botanică (stația de laSchmit) – Primăria Craiova (English Park) – Casa Căsătoriilor (str. C.D. Fortunescu) –Parcul Romanescu – Sala Polivalentă. Prima cursă va începe zilnic de la ora 10.00, dinzona Sălii Polivalente – bulevardul Ilie Balaci, iar ultima cursă va pleca la ora 20.00.

Citește și: Noua decizie votată de Parlamentul European: salariile nu vor mai fi confidențiale

Având în vedere că în zona Parcului Romanescu numărul de locuri de parcare este limitat, rugăm cetățenii să vină la Târgul de Paște cu autobuzul supraetajat.

Condițiile meteo nefavorabile pot anula o parte dintre manifestările cultural-artistice programate în cadrul Târgului de Paște Craiova 2023”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si