Alimente care ne otravesc CREIERUL! Bauturi cu adaos de zahar

Sunt atat de bune, mai ales dupa o masa copioasa! Nu duc lipsa de popularitate (sa fie vina creierului, care pofteste dupa dulciuri?). Insa bauturi precum cele carbogazoase, energizante, de fructe si toate sucurile din comert contin excesiv de multe zaharuri.

Nu e neaparat vorba despre zahar (zahar de masa), ci despre alti indulcitori, nu mai putin daunatori decat primul.

Este cazul siropului de porumb cu procent ridicat de fructoza (HFCS). Date fiind ”calitatile” sale, producatorii il prefera in locul altor tipuri de zaharuri.

Alimente care ne otravesc CREIERUL
Alimente care ne otravesc CREIERUL

Citeste si: Cel mai toxic pește din lume. Toată lumea în consumă fără să știe că este OTRAVĂ PURĂ!

Alimente care ne otravesc CREIERUL! Consumate in mod exagerat, cresc riscurile de diabet de tip 2, o patologie asociata cu sindromul Alzheimer. Iar potrivit studiilor din laborator, exista sanse sa duca la diminuarea:

  • Functiilor cerebrale (memorie, invatare);
  • Formarii conexiunilor neuronale.

Pe scurt, trebuie retinut ca bauturile energizante si racoritoare cu adaosuri de zahar pot provoca leziuni cerebrale grave si deveni factor de risc pentru dementa.

Citeste si: Cel mai consumat aliment din lume este OTRAVĂ PURĂ! Nu îl mai cumpara niciodată

Alimente care ne otravesc CREIERUL! Unele specii de peste oceanic

Nutritionistii si medicii, in general, recomanda cu incredere consumul de peste. Dar asa cum poate nu stiai, nu toate speciile sunt la fel de bune. Ba mai mult, unele pot ”otravi” creierul la propriu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Alimente care ne otravesc CREIERUL
Alimente care ne otravesc CREIERUL

Efectele surprinzatoare, dar in sensul rau, se explica prin continutul ridicat de mercur, un metal greu, foarte veninos. Din nefericire, se elimina greu din organism, metalul ajungand in tesuturi si organe, cu o concentratie majora in ficat, rinichi si creier.

Alimente care ne otravesc CREIERUL! Pe termen lung, mercurul poate avea consecinte nasoale pentru sistemul neurologic. Din cauza toxicitatii, poate distruge sistemul nervos central (SNC).

Citeste si: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ciorbă prea des. Este complet incredibil

Dar nu trebuie generalizat. Sunt de evitat doar specii sensibile la acumularile de mercur, precum pestele spada sau tonul. Totusi, majoritatea nu reprezinta o sursa semnificativa a acestui metal neurotoxic.

Pestele ramane in continuare o propunere sanatoasa in meniu, de care nu facem rabat nici la caminul de batrani Casa mea Eden. Este meritul proteinelor de calitate si a altor nutrienti esentiali (acizi grasi omega 3, fier, magneziu, zinc, vitamina B12).

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si