Românca în vârstă de 35 de ani a participat la Campionatele italiene Paralimpice de interior organizate de FISPES (Federația Italiană a Sporturilor Paralimpice și Experimentale). În acest an, competiția a avut loc la Ancona, în zilele de vineri, 24 februarie și sâmbătă, 25 februarie.

Citește și: O femeie doarme 22 de ore pe zi, iar medicii nu îi găsesc leacul

„Am concurat la proba de 200 m și am obținut un nou record la nivel național, cu 30’99 (vechiul era de 31’85, de prin 2009)”, a declarat Alina pentru jurnaliștii

de la rotalianul.com.

Alina se bucură de un an plin de competiții

Românca care este stabilită în Italia încă de pe vremea când avea doar 19 ani, și care între timp a obținut cetățenia italiană, locuiește în prezent la Roma. Mulți ani, Alina a locuit la Novara, în Piemont.

„Anul trecut m-am mutat la Roma, special pentru că antrenorul meu, Massimo Di Marcello, este aici și mă antrena de la distanță de mulți ani. Am înțeles că trebuie să fac acest pas de calitate. Ne bucurăm extrem de mult, pare că strada per care am întreprins-o este cea bună (văzând rezultatul)”, a mai dezvăluit sportiva.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: O familie unică. Cine sunt „frații reptilă” și de ce condiție medicală suferă. Vecinii lor cred că sunt blestemați

În urmă cu un an, Alina a obținut la „Paris World Grand Prix 2022” recorduri personale atât la 200 m cât și în proba de 100 m.

„Avem de pregătit concursurile outdoor (în aer liber – n.r.)

de anul acesta, Grand Prix internațional la Jesolo, în luna mai, Campionatul Absolut Italian de la Brescia, tot la sfârșitul lui mai. În iulie este Campionatul mondial de la Paris, visăm, muncim și sperăm în obiective bine stabilite.”,  a mai dezvăluit românca în vârstă de 35 de ani pentru sursa citată.

Cine este Alina Simion, atleta româncă care a obținut medalia de aur în Italia

Alina s-a născut cu o malformație la picior, pe care medicii din România au descoperit-o pe vremea când aceasta avea doar 11 luni. Singura soluție pe care  medicii au găsit-o la acea vreme, în anul 1988, a fost să-i amputeze piciorul micuței.

Citește și: Polițist împușcat de doi bărbați mascați în fața copilului său, lângă un centru sportiv din Irlanda de Nord./ "John a alergat puțin și a căzut la pământ, în timp ce atacatorii trăgeau în el”

„M-am născut cu această malformație la picior și, din ceea ce știu eu, până la 11 luni nu au făcut nimic, în afară de amputare. Dar sincer, nu îmi pasă, chiar nu mi-aș dori să fiu altfel. Dorința de a avea piciorul mi-a dispărut de ceva timp, fac orice, ca toată lumea, poate sunt limitată la anumite chestii dar cum se spune, în viață nu trebuie sa fii la fel ca lumea din jurul tău.

Fiecare are ceva special, eu sunt ‘cu picioarele pe pământ’”, a mai dezvăluit Alina.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Dorința de a demonstra că forța interioară, voința, determinarea sunt cele care ne ajută să ne autodepășim limitele, precum și o dorință puternică de a-și trăi viața la maxim, au făcut-o pe românca noastră să ajungă una dintre cele mai bune atlete paralimpice din Italia.

Citește și: Descoperire macabră făcută într-un parc! Trupul neînsuflețit al unei fetițe de 5 ani a fost găsit de un trecător


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si