Ofițerul superior de poliție, John Caldwell a fost împușcat de mai multe ori în fața unor tineri, inclusiv a fiului său, într-un centru sportiv de către doi bărbați mascați, după ce a antrenat o echipă de fotbal. Întreaga scenă teribilă s-a întâmplat în Omagh, Co Tyrone, în Irlanda de Nord.

El a fost transportat de urgență la spitalul Altnagelvin. Șeful poliției din Irlanda de Nord, Simon Byrne, a declarat că acesta se află într-o stare ”critică, dar stabilă”.

Cei doi atacatori ar fi fugit imediat după atac

De asemenea, se crede că cei doi atacatori ar fi fugit peste granița irlandeză în urma atacului, ceea ce a determinat poliția irlandeză să ”intensifice patrularea” în comitatele de frontieră. La scurt timp, mașina lor a fost găsită incendiată la ieșirea din Omagh. 

Citește și: Descoperire macabră pe un câmp din Bistrița: O femeie dată dispărută de două săptămâni a fost găsită moartă

Totodată, serviciul de Poliție al Irlandei de Nord (PSNI) a lansat o anchetă pentru tentativă de omor. 

Un ofițer de poliție aflat în afara serviciului, a fost împușcat într-un atac terifiant, de doi bărbați mascați în fața mai multot copii, inlcusiv a fiului său cel mic

Un ofițer de poliție aflat în afara serviciului, a fost împușcat într-un atac terifiant, de doi bărbați mascați în fața mai multot copii, inlcusiv a fiului său cel mic

[Sursa foto: Mirror]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

”Ancheta noastră este acum în curs de desfășurare și aș face apel la oricine care a fost în zonă și a fost martor la ceea ce s-a întâmplat sau ar putea ajuta la anchetele noastre să ia legătura cu poliția la 101", a declarat inspectorul-șef, Eamonn Corrigan
El a adăugat: "Îi vom urmări fără încetare pe cei responsabili”.

Polițistul punea mingi în portbagajul mașinii în momentul atacului

”Suntem implicați și susținem familia iar, în urma consultării cu familia, pot confirma în acest moment că ofițerul este inspectorul-șef detectiv John Caldwell- un ofițer de investigație superior foarte respectat, care ar fi familiar pentru mulți dintre voi”, a declarat șeful adjunct al poliției, Mark McEwan.

El a precizat că polițistul este o persoană care s-a dedicat serviciului, atât în calitate de ofițer superior de investigații în sprijinirea victimelor și a familiilor, pentru a-i aduce pe alții în fața justiției, cât și ca membru activ al comunității.

John Caldwell, polițistul împușcat de doi bărbați mascați de față cu copiii

John Caldwell, polițistul împușcat de doi bărbați mascați de față cu copiii 

[Sursa foto: Mirror]

Dl McEwan a declarat că atacul a avut loc în timp ce dl Caldwell punea mingi de fotbal în portbagajul mașinii sale, însoțit de fiul ”Doi bărbați înarmați s-au apropiat și credem că ambii au tras mai multe focuri de armă. John a alergat pe o distanță scurtă și a căzut la pământ, iar în timp ce era la pământ, atacatorii au continuat să tragă în el”, a spus acesta.

Citește și: Atac terorist la Ierusalim. Un copil și un tânăr de 20 de ani au murit după ce o mașină a intrat în plin într-o stație de autobuz/Șoferul a fost ”neutralizat”

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Efectul cafelei, vinului și ciocolatei asupra creierului. Ce spune medicul Leon Dănăilă- antena3.ro

”Îmi pot doar imagina cât de dificil trebuie să fie pentru tineri în această dimineață, trezindu-se în urma șocului a ceea ce au trăit aseară", a declarat Christos Gaitatzis, directorul liceului ai cărui elevi se aflau la locul tragediei.

Și primul ministru, Rishi Sunak s-a declarat ”îngrozit” de incidentul îngrozitor.

”Gândurile mele sunt alături de ofițer și de familia sa. Nu există loc în societatea noastră pentru cei care caută să facă rău funcționarilor publici care protejează comunitățile”, a declarat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si