Alocații 2019: Decizia pe care Guvernul o ia astăzi cu privire la majorarea alocației copiilor

Detalii despre majorarea și modificarea alocațiilor copiilor! Pe ordinea de zi a Guvernului se află și această Ordonanță.

Author: M. P. marți 19 februarie 2019 , 10:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat că a prevăzut în ordonanţă ca majorarea alocaţiilor pentru copii să aibă loc de la 1 martie.

Citeste si: Ester Peony a câştigat Eurovison România 2019, dar a fost printre cei mai slabi concurenţi la Olimpiada de Muzică! Vezi ce notă mică a luat Alexandra la interpretare vocală! EXCLUSIV

„Deocamdată, ordonanţa nu poate fi scrisă într-un alt mod decât ceea ce e prevăzut ca amendament la Legea bugetului, dar, cu siguranţă, dacă vor fi situaţii şi va fi necesar să suplimentăm fondurile la rectificare, o vom face”.

Alocațiile copiilor majorate: de la 200 de lei la 300 de lei și de la 84 de lei la 150 de lei

Majorarea alocaţiilor a fost votată în Parlament, la dezbaterea legii Bugetului pe anul 2019. Ministerul Muncii a întocmit un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 61/1993 şi a Legii 448/2006, care reglementează, în prezent, plata alocației pentru copii.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citeste si: O universitate din Cluj Napoca și-a făcut un magazin unic în țară

Cine poate beneficia de alocație pentru copii 2019

Alocația pentru copii se acordă tuturor copiilor în vârstă de până la 18 ani, cetăţeni români, fără discriminare, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.

Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii şi copiii cetăţenilor străini, precum şi ai persoanelor fără cetăţenie rezidenţi/rezidente în România, în condiţiile legii, dacă locuiesc împreună cu părinţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si