Autoritățile canadiene din provincia Quebec anunță 15 cazuri de infectare cu variola maimuței, care provoacă panică la momentul actual în întreaga lume. 

Ministrul canadian al Sănătăţii, Jean-Yves Duclos, a declarat că mai multe probe din alte provincii ale ţării au fost trimise la un laborator din Winnipeg pentru a fi testate.

Ne aşteptăm să fie confirmate mai multe cazuri în zilele următoare ”,

a spus Jean-Yves Duclos într-un comunicat.

Care este starea de sănătate a pacienților

Nu se știe clar ce simptome prezintă persoanele infectate şi nici cât de gravă ar putea fi starea lor.

Duclos a mai precizat că Guvernul federal a început să pună la dispoziţie ”vaccinul Imvamune şi medicamentele din rezerva strategică naţională de urgenţă în jurisdicţiile din întreaga ţară”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Primul transport cu doze de vaccin Imvamune a fost trimis marţi în Quebec, a mai menţionat el.

Vreau să reiterez canadienilor că este o situaţie diferită faţă de cea în contextul apariţiei COVID-19 ”, a subliniat Duclos, argumentând că, spre deosebire de pandemia de coronavirus, Canada are deja o rezervă de vaccinuri la îndemână.

Citeste si: Variola maimuței declanșează alerta roșie

Variola maimuţei este o boală infecţioasă rară, iar simptomele sunt în general uşoare, fiind înregistrată pentru prima dată în Republica Democrată Congo în anii 1970.

Numărul cazurilor în Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu.

Canada a confirmat primele două cazuri de variola maimuţei săptămâna trecută, după ce autorităţile sanitare locale au anunţat că investighează 17 cazuri suspecte.

Citeste si: Variola maimuței, cum s-a răspândit în Europa

Aproximativ 20 de ţări în care variola maimuţelor nu este endemică au înregistrat focare recente ale bolii virale, cu peste 230 de persoane confirmate sau suspectate, cu precădere în Europa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si