Medicul infecționist de la "Marius Nasta" aduce că argument situația constatată în ultimele zile în spital, ca urmare a creșterii din nou a numărului de persoane internate.

"Secția ATI este complet plină, inclusiv unitatea mobilă. În secție sunt câteva locuri libere, acolo fluxul de internări- externări permite să putem face externări și să rămânem în cursul zilei cu câteva locuri, dar ultimele patru zile a însemnat o creștere a numărului de pacienți și asta mă îngrijorează.

Iar cu tulpină britanică pe care o avem în circulație nu e deloc greu să avem o creștere a numărului de cazuri pentru că e extrem de contagioasă", a spus luni medicul Beatrice Mahler.

Citeste si: Noi măsuri de restricție împotriva COVID-19? Ce spune Ministrul Sănătății

Spitalele Covid din Capitală sunt din nou pline. La Marius Nasta, de exemplu, nu mai este niciun loc liber. "La cum au evoluat lucrurile în Marius Nasta, e o părere personală, eu cred că am intrat în valul 3 și evoluția nu poate fi decât îngrijorătoare", a precizat Mahler.

Se apropie valul trei de coronavirus în România. "Scenariul de coșmar" din analiza INSP

Experții avertizează cu privire la apariția valului trei de coronavirus în România, acesta fiind cel mai probabil la sfârșitul lunii martie sau la începutul lui aprilie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă o creştere constantă a numărului de cazuri în perioada următoare şi se au în vedere trei scenarii, cel mai rău dintre ele anunţând o creştere cu 4% pe zi a cazurilor, ajungându-se la 8.900

de îmbolnăviri zilnic, în 20 martie.

INSP a realizat o analiză a evoluţiei pandemiei şi, pe baza datelor colectate de la reluarea cursurilor, a stabilit trei scenarii de evoluţie a situaţiei epidemiologice:
1. Creştere constantă cu 1%/zi ceea ce ar conduce la o medie de 3.300 de cazuri zilnice la data de 20 martie
2. Creştere constantă cu 2%/zi ceea ce ar conduce la o medie de 4.600 de cazuri zilnice la data de 20 martie
3. Creştere constantă cu 4%/zi ceea ce ar conduce la o medie de 8.900 de cazuri zilnice la data de 20 martie

”Începând cu data de 17 februarie se înregistrează o creştere susţinută a mediei cazurilor confirmate pe parcursul ultimelor 7 zile consecutive, evoluţia îndreptându-se spre scenariul 2”, a transmis INSP.

Citeste si: Nu scăpăm de mască până în anul 2023. Anunțul oficial al specialiștilor

Nelu Tătaru: Întreaga Europă se pregăteşte de valul trei, nici noi nu scăpăm

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru crede că întreaga Europă se pregăteşte de al treilea val al pandemiei COVID-19 şi, în opinia sa, nici România nu va scăpa de acesta.

"Depinde de noi cum trecem valul. Rămân aceleaşi restricţii, rămân aceleaşi precauţii, suntem într-un sezon în care avem un vaccin, am vaccinat grupa 1, suntem la grupa a doua populaţională, avem un personal medical care în proporţie de 90-95% s-a vaccinat, avem o scădere a infecţiilor în spitale la personal cu 87%,

cred că privim altfel valul trei care se preconizează că va veni, dar din punct de vedere al precauţiilor, ar trebui să rămână aceleaşi", a declarat Tătaru.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Fostul ministru Nelu Tătaru a amintit că unele activităţi au fost reluate.Avem, în acest moment, în schimb, mai multe activităţi reluate, printre care şi şcoala, şi deci mobilitatea în toate aceste activităţi trebuie să fie un factor de care să avem mare grijă”, a adăugat Tătaru, potrivit News.ro.

Citeste si: Bilanț coronavirus, luni 1 martie. Un al treilea județ a intrat în "zona roșie", altele sunt la limită


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si