PNL atacă la CCR amânarea creditelor. Ciolacu, acuzații împotriva lui Orban

Florin Roman a anunțat luni că deputații PNL au sesizat Curtea Constituțională în cazul legilor inițiate de PSD referitoare la suspendarea plății creditelor și acordarea unor facilități pentru operatorii economici.

I.C., luni 06 aprilie 2020 , 12:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Pe principiul 'Fă-te că munceşti', PSD a depus două iniţiative legislative scrise pe 'genunche', parcă de Viorica Vasilica Dăncilă şi Dănuţ Andruşcă. Deşi Constituţia prezumă o corectă loialitate între Guvern şi Parlament, PSD încearcă practic să împiedice măsurile luate deja de Guvern, prin înregistrarea iniţiativelor în aceeaşi zi în care au fost adoptate de Guvern.

Şi fără avizul Consiliului Economic şi Social! În graba de a sabota măsurile luate deja de Guvern, majoritatea toxică a PSD a trecut aceste proiecte cu tăvălugul, fără dezbatere parlamentară şi fără avize de la comisii importante, precum cea juridică sau economică.

Citeste si: A fost lansată aplicația pentru Certificatele de Situație de Urgență

În forma propusă, cele două proiecte nu sunt doar neserioase, ci şi amatoriste şi populiste. Propunerile domnilor Ciolacu, Ponta şi ale aliaţilor de strânsură întorc România în vremurile epocii de aur a tovarăşului Nicolae Ceauşescu, cu efecte devastatoare pentru economia naţionala şi cetăţenii români. Populismul şi iresponsabilitatea acestor politicieni declanşează o nouă criză, cea economică, care va genera aruncarea economiei în prăpastie şi va genera pierderea a sute de mii de locuri de muncă”, a arată Roman, într-un comunicat de presă.

florin-roman.jfif

Deputatul PNL arată că inițiativele sunt lipsite de punctul de vedere al Guvernului și impactul socio-economic, juridic și bugetar.

Citeste si: Orban, declarații despre vârful epidemiei. „Trebuie să fim în gardă și să nu ne relaxăm”

„În cazul facilităţilor fiscale, în care PSD propune amânarea plăţilor la utilităţi, în comunicarea publică, populiştii au 'uitat' să amintească de măsura acoperirii golului la operatorii de distribuţie, din credite, ceea ce înseamnă că după 3 luni PSD le face cadou românilor facturi greu împovărătoare. La fel şi în cazul CAS şi CASS”, adaugă Roman.

Roman acuză PSD și Pro România că au votat „cot la cot, din perspectivă pur electorală”.

„Cu toate acestea, PSD, Pro România au votat cot la cot, din perspectivă pur electorală, în contradicţie totală cu funcţionarea unei economii funcţionale, oricum şubrezită de criza pandemică. Asigurăm cetăţenii oneşti ai României şi mediul financiar că aceste legi toxice nu vor intra în vigoare, că vom răspunde cu responsabilitate la pericolul populismului PSD”, a conchis Roman.

Ciolacu atacă Guvernul

descarcare-3.jfif

La rândul său, președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat că atacarea măsurilor la CCR lovește „în românii și firmele românești care acum așteptau un sprijin real din partea statului”.

Citeste si: Avertisment privind salariații din sănătate. „În 30 de zile vor fi infectaţi toţi”

„PNL dă astăzi proba maturităţii politice. Atacarea la CCR a măsurilor sociale şi economice iniţiate de PSD şi votate de toate forţele politice parlamentare, cu excepţia liberalilor, nu loveşte în PSD, domnule Orban, ci în românii şi firmele româneşti care acum aşteptau un sprijin real din partea statului.

Văd că vă tot comparaţi cu Italia şi Spania! Atunci comparaţi-vă şi la măsurile de protecţie socială pe care le-au luat şi la cele pentru salvarea economiei. Sunt identice - amânarea ratelor şi a plăţii facturilor la utilităţi, facilităţile fiscale pentru firme sau şomajul tehnic”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si