Ambulanțierii fac greva foamei, după ce deputații i-au scos de la condiții deosebite de muncă în legea pensiilor: ”Marcel Ciolacu, dormi liniștit?”
Sindicaliști din Ambulanță fac greva foamei deoarece sunt nemulțumiți că Legea pensiilor nu recunoaşte condiţiile de muncă dificile din sistemul operativ. Protestestele au început în toată țara.
Angajații din toate serviciile de ambulanță din țară au ieșit în stradă să-și strige nemulțumirile cu privire la pensii. De asemenea, cinci lideri de sindicat au intrat în greva foamei, nemulțumiți fiind că vor primi mai puțini bani la pensie. Este vorba despre Chiş Gheorghe, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Ambulanţa"din România, Gâdiuţă Claudia, lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin, lider la Sindicatul Ambulanţa Brăila, Comănescu Alexandru, lider la Sindicatul Ambulanţa Vâlcea și Muşa Daniel Constantin, lider la Sindicatul Ambulanţa Olt.
Revoltă națională din cauza legii pensiilor
Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” a transmis și un comunicat în care amintește despre nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept care a fost anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2023.
Ambulanțierii sunt extrem de supărați și cer o întâlnire de urgenţă cu prim-ministrul Marcel Ciolacu, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Alfred-Robert Simonis, cu preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, Adrian Solomon, cu ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona-Bucura Oprescu, şi cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila pentru a găsi împreună o cale de mijloc.
”În susţinerea celor 5 lideri de sindicat, angajaţi din toate serviciile de ambulanţă, aflaţi în timpul liber, vor protesta începând de astăzi, 21 noiembrie 2023, de la ora 10.00 la ora 12.00, în sediile centrale din toate serviciile de ambulanţă. Nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă îşi desfăşoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi prin votul plenului din Camera Deputaţilor, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a Casei Naţionale de Pensii Publice,
prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii”, anunţă sindicaliştii.
Ce salariu are un ambulanțier în România?
Ei spun că mai bine recurg la un asemenea gest, decât sistemul să fie întrerupt și alți oameni să aibă de suferit.
”Suntem aici în timpul nostru liber pentru a-l susţine pe colegul nostru Alexandru Comănescu, care în acest moment se află la Bucureşti pentru susţinerea condiţiilor periculoase pentru serviciile de ambulanţă din întreaga ţară.
Punctul unul, iar punctul doi este reducerea sporului 13 E de la 50% la 15% pentru personalul TESA ”, a declarat unul dintre protestatari.
În seara de 20 noiembrie, George Simion a fost alături de cei 5 ambulanțieri în fața Palatului Parlamentului. El a postat pe pagina de Facebook o fotografie alături de mesajul ”Marcel Ciolacu- acești cinci oameni de pe Ambulanțe sunt în greva foamei la această oră.
Dormi liniștit??”.
În acest momentu, salariile de bază pentru ambulanțieri sunt de 4130 lei.