Oamenii care locuiesc la bloc trebuie să respecte anumite reguli. Cei care vor să facă zgomot cu bormașina, iar vecinii sunt deranjați de acest lucru, vor fi nevoiți să plătească o amendă considerabilă, care trece de 1.300 lei.

Citește și: Un bărbat este cercetat penal după ce a împușcat patrupedul vecinilor

Este dificil să păstrezi liniștea în casă, mai ales că anumite activități necesită zgomot.

Unele persoane pot fi mai sensibile și pot să îți bată la ușă pentru că le-ai distrus liniștea. Astfel de vecini pot crea numeroase probleme, chiar să sune la 112.

Amendă de 1300 de lei dacă faci zgomot la bloc

Zgomotul de la bloc este interzis prin lege, în perioada orelor de liniște. Cu toții am auzit cel puțin o dată de această regulă, însă lucrurile sunt mai serioase decât par. De obicei, orele de liniște sunt între 22:00 și 08:00 și 13:00 – 15:00.

Regula această este valabilă de luni până duminică, fără excepții. În cazul persoanelor care nu respectă orele de liniște, vecinii au dreptul să sesizeze acest lucru la poliție. Însă, nu este o idee bună pentru cei care fac zgomot, deoarece amenzile nu sunt deloc mici. Acestea pornesc de la 500 de lei și ajung la 1.500

lei, în funcție de gravitatea situației. Acest lucru îl decid oamenii legii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citește și: Presiunea globală îndeamnă la consumul de insecte/ Activist: „Este doar un test. Politicienii știu că atunci când controlează mâncarea, controlează oamenii”

Amenda poate să ajungă și la 3.000 lei, în anumite condiții. Dacă polițiștii sunt sesizați de mai multe ori de aceiași și în ceea ce privește aceeași persoană, amenda poate să crească la această sumă.

Citește și: VIDEO- Șoferii care nu-și plătesc amenzile ar putea rămâne fără permis de conducere

Situația este mai pozitivă atunci când polițiștii fac o amendă pentru deranjarea liniștii cu bormașina. Aceasta este cuprinsă între 200 și 1.000 lei și este aplicată în baza legii „Tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”.

Citește și: Românii care vor rămâne fără cardurile sociale. Anunțul oficial făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si