ANAF anunţă că a demarat o amplă campanie de controale pentru combaterea evaziunii fiscale

ANAF a anunţat, vineri, că a demarat, începând din 1 august, o amplă acţiune de control în vederea combaterii evaziunii fiscale şi pentru creşterea conformării la declarare a obligaţiilor fiscale.

Author: R.B. sâmbătă 03 august 2019 , 12:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"În această campanie este vizată, în principal, zona Bucureşti- Ilfov. În vederea desfăşurării în bune condiţii a acţiunii, efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori”, arată un comunicat emis de ANAF.

Citeste si: Fraudă prin SMS, în numele ANAF. Românii sunt păcăliţi că li se returnează o sumă mare de bani

În acest an vor fi desfăşurate 150.000 de controale care au această tematică.

Controalele sunt efectuate în baza analizelor de risc şi vor pune accent pe prevenţie şi îndrumare.  

”Controalele vor determina identificarea în timp real a erorilor, care, dacă sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligaţii fiscale accesorii mai mici, în comparaţie cu cele rezultate în urma unei inspecţii fiscale generale. Contribuabilii au posibilitatea de a-şi corecta declaraţiile şi de a se conforma la plata obligaţiilor, potrivit legii”, se mai arată în comunicat.

Citeste si: ANAF-ul a pus ochii pe banii lui Oreste! Prezentatorul are probleme după ce firma lui de producție a intrat în faliment| EXCLUSIV

În cazul în care contribuabilii verificaţi refuză să se conformeze sau sunt constatate abateri semnificative, aceştia vor face obiectul unor investigaţii suplimentare.

Controalele vizează, în principal, domeniile alimentaţie publică, construcţii, transport, comerţ, dar si combaterea muncii la negru, împreună cu Inspecţia Muncii, fără însă a se limita la acestea.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adelina Damian răspunde acuzațiilor lui Albert. Ce relație a avut, de fapt, Războinica... Adelina Damian răspunde acuzațiilor lui Albert. Ce relație a avut, de fapt, Războinica cu Zanni la Survivor România
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si