În cadrul unui reportaj despre o operaţie rară de transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, unde o femeie de 54 de ani a fost salvată de nepotul său de 24 de ani, care i-a donat o parte din ficat, în imagini apare o asistentă fără mască chirurgicală.

Aceasta bea cafea în sala de operații, chiar în timpul transplantului. Asistenta era alături de o colegă, care are mască chirurgicală, dar nu poartă mănuși sterile. 

Asistentele nu au respectat normele sanitare

Femeile stau pe scaun discutând și nu respectă deloc normele sanitare dintr-o sală de operaţie.

Citeste si: Ce ar însemna izbucnirea unui nou război în Balcani? Au apărut tensiuni la granița dintre Kosovo si Serbia

În imagini se poate observa cum una dintre femei soarbe din când în când din băutura ce o avea într-un pahar, în tot acest timp ţinând masca atârnată de o ureche, iar cealaltă femeie stă pe telefon şi din când în când îşi mai duce mâna la cap.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Trei copii- victime ale unui accident rutier de ultim moment. Au vârste cuprinse între trei și zece ani

Doctorul Marius Uscatu, chirurg ortoped, a fost primul care a condamnat scena într-un mesaj pe Facebook:  ”Esența medicinei românești: în plin transplant hepatic, o doamnă stă relaxată, fără mască, cu paharul de cafea în mână. Horror. Inadmisibil.”  ”Atac nerespectarea regulilor minimale de igienă, atitudine care duce la rate cataclismice de infecții nosocomiale”  a mai explicat acesta. 

Institutul Fundeni a anunțat că va face o investigație

„Infecţiile nosocomiale, la care România deţine recordul absolut, se datorează în primul rând măsurilor elementare de igienă (spălarea mâinilor, masca etc). Eu am operat mulţi ani în Franţa, în multe clinici publice sau private. Nici măcar o dată nu am văzut aşa ceva. Gestul spălării mâinilor şi al portului măştii este spontan, precum respiraţie, şi nu o servitute («botniţă», în cultura românească)”, a mai explicat în comentariile postării date medicul Marius Uscatu.

Citeste si: Ministerul Sănătății a înființat un grup pregătit să ofere sprijin necesar victimelor accidentului din Bulgaria

Conducerea Institutului Clinic Fundeni a recunoscut că s-a produs o eroare şi a anunţat că va urma o investigaţie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si