Iustinian Turcu a ajuns la unitatea de primiri urgențe (UPU) Sibiu vineri la orele serii, cu arsură de cornee, și a fost sfătuit să revină la spital luni, pentru că în acel moment nu există gardă pentru Secția Oftalmologie.

„Mi-au făcut doar niște spălături și mi-au administrat un calmant, apoi mi-au zis că nu au medici oftalmologi, că nu știu ce să-mi facă și să revin luni la oftalmolog.

Nu voi povesti comportamentul de care am avut parte (la UPU – n.r.). Chiar am râs în sinea mea când unul dintre îngrijitori m-a pus să-mi ridic picioarele să dea cu mopul și cum a trebuit să stau pe vârfuri să nu fac urme. Nu știu nici măcar cum arată, aveam ochii lipiți și nu vedeam nimic.(...) Am acceptat situația și m-am lăsat trimis acasă de oamenii care erau datori să mă ajute”, a relatat actorul Iustinian Turcu pe pagina sa de  Facebook.

Citeste si: El este românul care a dispărut în Grecia. Bărbatul a intrat în mare acum trei zile şi de atunci nu a mai fost văzut

Tânărul avea dureri mari, nu vedea și lăcrima în continuu, iar prietenii l-au dus de urgență la un spital privat, acolo unde a primit tratament necesar de specialitate, iar în prezent starea acestuia fiind una bună.

Medicul de gardă nu l-a sunat pe oftalmolog

Asemănător mai multor secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență, Secția de Oftalmologie asigură, conform legii, îngrijiri de specialitate la domiciliu. Pentru ca specialistul oftalmolog să fi venit la spital de acasă, medicul care era de gardă în UPU ar fi trebuit să îl sune, doar că, se pare că acest lucru nu s-a întâmplat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a chemat șefii Spitalului să dea explicații, unitatea medicală fiind în subordinea CJ Sibiu.

Citeste si: Noi detalii în cazul celor două turiste ucise de rechin în Egipt! Femeile ar fi fost atacate de același exemplar

„Încă de la apariția în spațiul public a informațiilor cu privire la cazul relatat de pacientul I.T. (Iustinian Turcu- n.r.), am demarat o anchetă internă pentru investigarea circumstanțelor în care s-a petrecut acest caz precum și a altor posibile disfuncționalități la nivelul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, au precizat, marți, reprezentanții SCJU Sibiu.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Rezultatul anchetei care se află în desfășurare, dar și măsurile dispuse vor fi disponibile săptămâna viitoare, conform SCJU Sibiu.

Citeste si: Un român a dispărut fără urmă în Austria. Bărbatul venise de 9 zile în țară, iar de 6 nimeni nu mai știe nimic de el


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si