Andrei Baciu a anunțat că se vor deschide încă 160 de fluxuri de vaccinare în localitățile cu rată mare de infectare

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a anunţat deschiderea a încă 160 de fluxuri de vaccinare în localităţi cu rata mare de infectare şi a dat ca exemplu în acest sens Bucureşti, Constanţa şi Dâmboviţa.

Andreea Bolocan, duminică 21 martie 2021 , 16:41

Andrei Baciu secretar de stat ministerul sanatatii vaccin
Andrei Baciu
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În cadrul unei emisiuni, la Digi24, Andrei Baciu a fost întrebat dacă i se pare echitabilă campania de vaccinare, în sensul în care România rurală nu prea a reuşit să se vaccineze până în prezent.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a vorbit și despre campania de vaccinare din România și a precizat că în fiecare județ acesta diferă.

Citeste si: Arafat, despre Paște în 2021: Măsurile vor fi adaptate dacă se agravează situația

“Campania de vaccinare am încercat să o definim pe principii şi pe criterii în primul rând care să permită un acces echitabil tuturor din România. Acum situaţia este foarte variabilă de la un judeţ la altul, după cum foarte bine ştim. Inclusiv în domeniul accesibilităţii la servicii medicale, la servicii de sănătate, există o foarte mare heterogenitate.”, a spus Andrei Baciu.

160 de noi fluxuri de vaccinare

”Sunt lucruri pe care nu le poţi compensa peste noapte”

”Sunt lucruri pe care nu le poţi compensa peste noapte. Sunt locuri unde în general serviciile medicale au alte standarde, au standarde ridicate şi sunt judeţe, localităţi, comunităţi unde acestea abia există.

Când faci un astfel de exerciţiu, când vorbeşti de un mecanism atât de amplu, trebuie să lucrezi cu instrumentele, cu instituţiile şi cu mecanismele deja existente, nu poţi să creezi totul de la zero. Pot să existe anumite discrepanţe, anumite diferenţe de accesibilitate”, a declarat Andrei Baciu.

Acesta a menţionat că distribuţia centrelor de vaccinare s-a făcut pe criterii demografice.

“Distribuţia centrelor de vaccinare la nivel naţional s-a făcut pe criterii demografice astfel încât oriunde ai trăi în România să ai acelaşi acces la un centru de vaccinare, în

special pe criterii demografice care privesc persoanele peste 65 de ani, în jur de patru milioane de oameni. Fiecărui judeţ i-a fost alocat un număr de centre de vaccinare. Poziţionarea acestora într-o localitate sau alta a ţinut de autorităţile locale care cunosc mult mai bine particularităţile locale. Dar vedem că există zone în care nu sunt locuri disponibile la vaccinare şi sunt alte zone în care această distribuţie a rezultat în locuri libere în continuare la vaccinare.
Aceste lucruri sunt date de mai multe situaţii.

Andrei Baciu a declarat faptul că multe persoane care stau în Ilfov, își petrec marea majoritate a timpului în București.

Citeste si: Vești incredibil de bune: Se va extinde capacitatea de vaccinare în zonele puternic afectate de COVID-19

”În Bucureşti sunt o sumă importantă de persoane care nu trăiesc în Bucureşti, poate au buletin de Ilfov, locuiesc în Ilfov, însă mare parte din activitate şi-o petrec în Bucureşti.

Noi când am făcut această distribuţie nu aveam de unde să ştim o situaţie dinamică, am lucrat cu date, cu instituţii care se ocupă cu fiecare element în parte ni le-au furnizat”, a transmis secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

160 de fluxuri noi de vaccinare în mai multe localități

Andrei Baciu a precizat că în perioada următoare vor fi deschise 160 de fluxuri noi de vaccinare în mai multe județe

“În zilele următoare vor fi deschise fluxuri suplimentare care merg pe lângă nouă localităţi cu o rată mare pentru care s-au deschis deja centre de vaccinare, vorbim şi de alte zone, vorbim de Bucureşti, de Dâmboviţa, Constanţa. Vorbim de 160 de fluxuri”, a explicat acesta.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si