Care este eficacitatea vaccinului Pfizer. Rezultate incredibile ale unui studiu pe 7,5 milioane de oameni

Care este eficacitatea vaccinului Pfizer. Rezultatele unui studiu publicat la începutul lunii martie arată că vaccinul Pfizer-BioNTech reduce semnificativ formele severe de COVID-19 la persoanele în vârstă.

Razvan Ilie, joi 11 martie 2021 , 15:35

Eficacitatea vaccinului Pfizer
Eficacitatea vaccinului Pfizer, noi date în cazul persoanelor în vârstă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Eficacitatea vaccinului Pfizer. Noile date arată că atât vaccinurile Pfizer-BioNTech, cât și vaccinurile Oxford-AstraZeneca reduc semnificativ formele grave de COVID-19 la persoanele în vârstă.

Public Health England (PHE) a prezentat pe data de 1 martie primele date ale unui studiu clinic care arată că atât vaccinurile Pfizer, cât și Oxford-AstraZeneca sunt extrem de eficiente în reducerea infecțiilor cu COVID-19 în rândul persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani.

Citeste si: Administrarea vaccinului AstraZeneca, suspendată temporar în Danemarca. Care este motivul

Eficacitatea vaccinului Pfizer, noi date în cazul persoanelor în vârstă

Potrivit studiului publicat aici, începând din ianuarie protecția împotriva formelor simptomatice de coronavirus, la 4 săptămâni după prima doză, a variat între 57 și 61% pentru o doză de Pfizer și între 60 și 73% pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca.

În cazul celor de peste 80 de ani, datele sugerează că o doză unică din oricare dintre vaccinuri are o eficacitate mai mare de 80% în prevenirea spitalizării, la aproximativ 3 până la 4 săptămâni după vaccinare.

Citeste si: Arafat: „Împreună am putea totuşi să păstrăm situaţia mai controlabilă, însă încercăm să găsim soluţii cum să eludăm...”

Există, de asemenea, dovezi pentru vaccinul Pfizer, care sugerează că duce la o reducere cu 83% a deceselor cauzate de COVID-19. Datele arată, de asemenea, că infecțiile simptomatice la cei peste 70 de ani au scăzut semnificativ la aproximativ 3 săptămâni după o doză de ambele vaccinuri.

Noul studiu se adaugă dovezilor în creștere că vaccinurile funcționează și sunt extrem de eficiente în protejarea oamenilor împotriva bolilor severe, spitalizării și decesului, arată sursa citată. De precizat că studiul a luat în considerare un număr uriaș de persoane, peste 7,5 milioane.

Citeste si: Centre de vaccinare COVID-19, din Capitală. 29 sunt blocate temporar la programare

Vaccinul Pfizer/BioNTech, eficacitate de 97% în Israel

Vaccinul Pfizer/BioNTech are o eficacitate de 97% împotriva cazurilor simptomatice şi a formelor grave de COVID-19, conform unui studiu realizat în condiţii reale în Israel şi publicat joi, ale cărui constatări îmbunătăţesc datele deja cunoscute cu privire la proprietăţile acestuia, a informat joi AFP.

Extrase din datele privind persoanele vaccinate în Israel, "rezultatele reprezintă cele mai cuprinzătoare dovezi concrete de până în prezent care demonstrează eficacitatea unui vaccin împotriva COVID-19", potrivit unui comunicat emis de laboratoarele Pfizer/BioNTech şi de Ministerului Sănătăţii din Israel.

Conform studiului bazat pe perioada 17 ianuarie- 6 martie, vaccinul are, de asemenea, o eficacitate "de 94%" împotriva formelor asimptomatice de COVID-19.

Aceste concluzii îmbunătăţesc datele dintr-un studiu anterior realizat în condiţii reale asupra persoanelor vaccinate în Israel, care a constatat că vaccinul Pfizer are o eficacitate de 94% împotriva cazurilor simptomatice de COVID-19.

Aceste noi rezultate "pot fi importante pentru toate ţările lumii în contextul în care acestea avansează cu propriile campanii de vaccinare la un an după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a calificat COVID-19 o pandemie", a adăugat Pfizer/BioNTech.

Datorită unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer, Israel poate conta pe o aprovizionare rapidă cu doze de vaccin în schimbul datelor biomedicale privind efectul acestuia asupra populaţiei sale.

Noi doze de vaccin Pfizer sosesc în România

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, ”veşti fantastice pentru români”, precizând că, în una martie, România va primi suplimentar 170.000 de doze de vaccin de la BioNTech-Pfizer, cee ace va permite extinde capacitatea de vaccinare în zinele puternic afectate.

”Veşti fantastice pentru români! România primeşte suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate”, a transmis, joi, premierul Florin Cîţu.

Citeste si: Vlad Voiculescu: „Nimeni nu ar fi trebuit să fie vaccinat în afara...”

Potrivit acestuia, Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.

”Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcţie de populaţia acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar faţă de dozele deja programate pentru livrare în această lună”, a mai precizat premierul.

Marţi, vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunţat că, potrivit programărilor, România va primi 5,7 milioane de doze de vaccin în lunile martie şi aprilie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si