Andrei Baciu: ”Valul 4 al pandemiei de coronavirus poate să vină spre sfârșitul lunii septembrie”

Luni seară, 26 iulie 2021, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a declarant faptul că trendul situaţiei epidemiologice se încadrează în cel de-al patrulea scenariu, "de unde şi posibilitatea de a avea, pe baza acestei predicţii, undeva la peste o mie, chiar 1.500 de cazuri pe zi, la vârful acestui val 4, care poate să vină undeva spre sfârşitul lunii septembrie".

Author: Andreea Bolocan marți 27 iulie 2021 , 07:40

Andrei Baciu, anunț important pentru România valul patru coronavirus
Andrei Baciu, anunț important pentru România[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Andrei Baciu, cu părere de rău a explicat că media numărului de cazuri de coronavirus din România, a ajuns în ultima săptămână, la 100.

"Media numărului de cazuri pozitive pe ultimele şapte zile a ajuns la o sută, nu am mai atins acest plafon de la mijlocul lunii iunie, când era, evident, un trend descrescător. Procentul de teste pozitive din total de teste efectuate- ieri eram la 0,54, astăzi suntem la 0,74, probabil în următoarele zile vom ajunge la 1 la sută din testele efectuate pozitive. (...)", a explicat Andrei Baciu, luni seară, la Digi 24.

Citeste si: 13 români infectați cu tulpina Delta au fost internați la Spitalul de Boli Infecţioase. Ei prezintă forme severe ale bolii

Tulpina Delta se va răspândi și în România

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, întrebat dacă se poate spune că în România tulpina Delta este dominantă, el a explicat: "Încă nu este, în continuare avem celelalte tulpini care domină(...) însă vedem că sunt cel puţin 19 ţări la nivel european unde a devenit dominantă". Se va intensifica şi la noi, inevitabil", a declarat medicul Andrei Baciu.

Baciu a menţionat că o analiză realizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) arată că la categoria de vârstă 20-39 de ani este cea mai mare creştere a numărului de cazuri de la o săptămână la alta, faţă de acum două săptămâni fiind înregistrată o creştere de 139 la sută.

Varianta Delta se va extinde și în România[Sursa foto: PixaBay]

Trendul situaţiei epidemiologice se încadrează în cel de-al patrulea scenariu

Medicul Andrei Baciu este de părere că valul patru de infectări cu coronavirus, va veni cu tulpina Delta, care este cu 50% mai contagioasă decât tulpina inițială a virusului SARS-CoV-2. De asemenea, Andrei Baciu a mai adăgat și faptul că valul patru ar putea apărea la sfârșitul lunii septembrie.

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă: „Scăderea anticorpilor este un fenomen natural pe care îl întâlnim după orice tip de vaccin..”

"Colegii de la INSP au făcut această analiză, iar până în momentul de faţă trendul situaţiei epidemiologice se încadrează în cel de-al patrulea scenariu, care este dat de caracteristicile unei tulpini cu 50% mai contagioase decât tulpina iniţială, lucru care este valabil pentru tulpina Delta. Până în acest moment, trendul se încadrează în acest al patrulea scenariu, de unde şi posibilitatea de a avea, pe baza acestei predicţii, undeva la peste o mie, chiar 1.500 de cazuri pe zi, la vârful acestui val 4, care poate să vină undeva spre sfârşitul lunii septembrie", a afirmat Baciu, menţionând însă că sunt mai multe variabile de care se ţine cont.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si