Andrei Gheorghe va fi incinerat, sambata: Cum va decurge ceremonia

Andrei Gheorghe va fi incinerat, sambata, la crematoriul Vitan-Barzesti, cel mai mare din Romania.

Author: M. P. vineri 23 martie 2018 , 17:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Totul despre ceremonia de incinerare a lui Andrei Gheorghe

In sala cuptoarelor, locul unde se va petrece arderea corpului decedatului, nu are nimeni acces. Familia decedatului va privi intreaga procedura dintr-o camera speciala, mica, motiv pentru care nu au acces multe persoane. De obisei sunt acceptate maximum cinci rude.

Alaturi se afla o alta camera pentru cei apropiati unde isi pot lua ramas bun.

Corpul decedatului este bagat in cuptor imbracat in costum, fara cravata, dar cu o bratara alba la mana, cu datele de identificare. Din camera mortuara in "camera aragazului", el va fi dus cu liftul. Potrivit click.ro, cenusa va cantarii in jur de 1,5 kg.

Dupa procesul de incinerare, cenusa este depozitata intr-o urma standard de la crematoriu sau intr-un alt recipient adus de familie.

Citeste si: Radu îi dă speranțe deșarte Cristinei. Concurentul i-a dezvăluit că ar fi așteptat-o afară, dacă ar fi fost eliminat în gală. Ce spune Cristina despre decizia fostului ei iubit- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

Ce se intampla cu cenusa

Pentru depozitarea urnei, se poate concesiona o nisa in columbar (locul in care sunt tinute urnele cu cenusa). Anual, in baza actului de concesiune, se achita un tarif de intretinere, in valoare de 8 lei pe an.

Columbarul are un total de 14.000 de nise, insa numai 3000 sunt ocupate. Majoritatea au ales sa le duca acasa.

Pe nisele din columbar sunt puse placi de marmura, sculptate cu numele decedatilor.

Pentru o incinerare, pretul se ridica la 1.500 de lei, potrivit site-ului Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane din Bucuresti. Suma în care sunt incluse depunerea la capela si o urna clasica neagra în care va fi depusa cenusa defunctului. Doar pentru incinerarea la Crematoriul Vitan Barzesti se percepe o taxa de aproape 600 de lei. Eliberarea actelor necesare incinerarii mai costa 21 de lei, iar pentru eliberarea adeverintelor se achita 10 lei. Pentru depunerea la capela se achita 60 de lei. La firmele private de pompe funebre, costul incinerarii poate ajunge la 3.500 de lei.

Sursa: click.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si