Angela Merkel, anunţ important privind construcţia gazoductului Nord Stream 

Cancelarul Angela Merkel a reafirmat determinarea guvernului german de a finaliza construcţia gazoductului Nord Stream 2 din Rusia, în pofida încercărilor SUA de a opri proiectul-

Author: Andreea Stoica miercuri 02 septembrie 2020 , 07:23

Angela Merkel
Angela Merkel
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Angela Merkel, care a vizitat circumscripţia sa din nordul Germaniei, a vorbit despre sancţiunile impuse de Washington entităţilor asociate la construcţia conductei în Marea Baltică şi care, odată finalizată, va livra gaze naturale către Germania şi pe piaţa europeană mai extinsă.

''Nu considerăm legale aceste sancţiuni extrateritoriale, adică cele care trec dincolo de teritoriul Statelor Unite'', a declarat Angela Merkel în Stralsund.

Nord Stream 2 are un rol important în landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară, unde se află circumscripţia cancelarului german.

Citeste si: Proteste la Berlin: Mii de manifestanţi ”anticorona” defilează din nou

Angela Merkel
Angela Merkel

SUA: Conducta va creşte dependenţa Uniunii Europene de Rusia

SUA consideră că conducta va creşte dependenţa Uniunii Europene de Rusia pentru mărfuri, oferind Moscovei mai multă influenţă politică pe continent şi un instrument pentru o potenţială întrerupe a alimentării cu energie.

Citeste si: UE nu recunoaște alegerile din Belarus. Lukașenko a ordonat întărirea pazei la granițe

Anul trecut, SUA au început să impună sancţiuni proiectului Nord Stream 2 care au vizat direct construirea conductei.

Citeste si: Angela Merkel are ”probe” ale unor tentative ”scandaloase” de atacuri cibernetice ruse împotriva sa! Amenințări la adresa Rusiei


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si