UE nu recunoaște alegerile din Belarus. Lukașenko a ordonat întărirea pazei la granițe

În timp ce Alexandr Lukașenko cerea armatei să întărească paza la frontiere, Uniunea Europeană a anunțat miercuri că nu recunoaște alegerile prezidențiale din Belarus.

Author: Alex Dumitrescu miercuri 19 august 2020 , 18:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Charles Michel și cancelarul german Angela Merkel, după summit-ul extraordinar al celor 27 de lideri ai UE.

Charles Michel a declarat că UE va impune „în curând” sancțiuni pentru un număr „substanțial” de responsabili ai regimului lui Lukașenko și a afirmat că uniunea este alături de poporul

din această țară.

 

Lukașenko ordonă întărirea frontierelor

Preşedintele Alexandr Lukaşenko a ordonat miercuri guvernului să împiedice confruntările în Belarus şi să întărească frontierele, în a 11-a zi de acţiuni de protest ale opoziţiei care contestă rezultatele alegerilor prezidenţiale din 9 august, potrivit AFP.

„Nu mai trebuie să fie nicio problemă la Minsk.

Oamenii sunt obosiţi şi cer pace şi linişte”, a declarat Lukaşenko după o reuniune cu Consiliul de Securitate, potrivit unor informaţii retransmise de agenţia de presă de stat Belta.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Dacă nu postez, am născut” Theo Rose a dat vestea. Toți erau curioși dacă a venit pe lume bebelușul: „Să știți că sunt obosită”- wowbiz.ro

„Majoritatea copleşitoare (a populaţiei) este obişnuită să trăiască în ţară calm şi noi trebuie să redăm liniştea”, a adăugat el, pe fondul manifestaţiilor zilnice a opoziţiei.

El a dispus şi întărirea controlului la frontiere „cu scopul de a împiedica ca protestatarii, armele, muniţia sau banii din alte ţări să intre în Belarus pentru a finanţa revoltele”.

În tot acest timp, belarușii ies din nou pe stradă.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si