Țara care extinde restricțiile împotriva Sars-Cov-2 până pe 7 martie. Anunțul a fost făcut

Germania prelungește restricțiile impuse de autorități, până pe 7 martie. Decizia a fost luată de către cancelarul Angela Merkel și liderii celor 16 landuri federale. Școlile și saloanele de coafură ar putea fi redeschise curând.

Author: Georgiana Balaban joi 11 februarie 2021 , 07:16

angela merkel extinde restricțiile până pe 7 martie
Restricții extinse în Germania până pe 7 martie 2021.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cancelarul Angela Merkel a decis ca Germania să respecte măsurile impuse de pandemia coronavirus până pe 7 martie 2021. Numărul de infecţii zilnice noi în Germania a scăzut, determinându-i pe unii lideri regionali să preseze pentru stabilirea unui calendar pentru a uşura restricţiile, dar îngrijorările cresc cu privire la impactul mai multor variante ale

virusului asupra numărului de cazuri.

”Ştim că aceste mutaţii sunt acum o realitate şi cu aceasta (rata infecţiei) va creşte. Întrebarea este cât de repede va creşte ”, a declarat Merkel jurnaliştilor într-o conferinţă de presă.

Citeste si: Lockdown complet pana pe 14 februarie! Sute de mii de români afectaţi

În urma acordului s-a decis că se vor face anumite excepţii de la carantina strictă care este în vigoare de la mijlocul lunii decembrie.

Saloanelor de coafură li se va permite să se redeschidă de la 1 martie, iar landurile vor putea decide cum să reîncepă cursurile şcolare.

Citeste si: Virusul mutant, dominant într-o țară din Europa de Est

Merkel, care a adoptat o strategie prudentă pe tot parcursul pandemiei, a declarat că grădiniţele şi şcolile primare au prioritate.

Germania își revine treptat din pandemie

Autoritățile au transmis că restul economiei se va redeschide treptat acolo unde răspândirea virusului scade la nu mai mult de 35 de cazuri noi la 100.000 de oameni pe parcursul a şapte zile. Miercuri, acest număr a fost de 68, după ce a scăzut de la maximul de aproape 200 la sfârşitul lunii decembrie. Ultima oară cînd ponderea a scăzut sub nivelul de 50 a fost în luna octombrie.

angela merkel extinde restricțiile până pe 7 martie
Angela Merkel vorbește despre restricțiile extinse.[Sursa foto: google]

Câteva asociaţii de afaceri şi industrie au presat pentru o reducere a restricţiilor cât mai curând posibil, invocând daunele cauzate celei mai mari economii europene, care s-a contractat anul trecut cu 5%.

Citeste si: A fost descoperită o nouă mutație a virusului SARS-COV-2 în Germania! Cât de periculoasă este noua tulpină

”Situaţia este gravă. Cerem urgent un plan de relaxare”, au declarat industria BDI şi grupurile de angajatori BDA.

Institutul de cercetări economice Ifo a apreciat că o prelungire a carantinei până la jumătatea lunii martie este suportabilă şi că o relaxare mai rapidă, care ar declanşa o creştere a numărului de cazuri ar putea crea daune mai mari.

Citeste si: COVID-19 Germania: Lockdown-ul se prelungește până la 14 februarie

Germania a raportat miercuri 8.072 de cazuri noi de COVID-19 şi alte 813 decese, aducând numărul total de decese la 62.969.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si