Angela Merkel anunță noi măsuri dure pentru stoparea pandemiei

Cancelarul german Angela Merkel se întâlnește miercuri cu cei 16 premieri de state federale din Germania pentru a discuta noile măsuri care trebuie luată pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Author: Razvan Ilie miercuri 10 februarie 2021 , 10:15

angela merkel
Angela Merkel a declarat marți că se opune ferm oricărei forme de relaxare până la 1 martie, potrivit unor surse prezente la o reuniune online a partidului CDU
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unui proiect de document consultat de agenția de presă dpa înainte de ședința de miercuri, este foarte probabil ca restricțiile actuale din Germania să fie prelungite, posibil până în martie, dat fiind că

acestea expiră pe 14 februarie.

Germania se află sub o formă de lockdown național încă din noiembrie, ceea ce a forțat închiderea de școli, grădinițe și de afaceri care nu sunt esențiale pentru populație.

Citeste si: Angela Merkel şi Emmanuel Macron, acord important într-un moment delicat pentru Europa

Angela Merkel se opune ferm oricărei forme de relaxare până la 1 martie 

Unele state federale au elaborat deja planuri individuale pentru o redeschidere progresivă a grădinițelor și școlilor începând cu săptămâna viitoare. Inițial, nu era clar cum ar putea fi reconciliate extinderea măsurilor de blocare și deschiderea unor școli.

Angela Merkel a declarat marți că se opune ferm oricărei forme de relaxare până la 1 martie, potrivit unor surse prezente la o reuniune online a partidului său, Uniunea Creștin Democrată (CDU).

La întâlnire, Angela Merkel a mai spus că este crucial să se reducă rata infecției înainte ca noua tulpină de coronavirus identificată pentru prima dată în Marea Britanie să câștige teren și să devină dominantă.

Diferențele de opinie cu premierii de state federale rămân în picioare, a spus ea. Rămâne ca discuția de astăzi să lămurească lucrurile și este de așteptat ca Merkel să-și impună punctul de vedere.

Citeste si: Cea mai vârstnică persoană din Europa, vindecată de coronavirus

Germania se află sub o formă de lockdown național încă din noiembrie, ceea ce a forțat închiderea de școli, grădinițe și de afaceri care nu sunt esențiale pentru populație.

Prognoză sumbră legată de vaccinurile din Germania

Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, a declarat săptămâna trecută că se așteaptă ca   deficitul de vaccinuri împotriva Covid-19   să continue până în cursul lunii aprilie, transmite Reuters.

”  Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri  ”, a scris Spahn pe Twitter, conform Hotnews. Oficialul din cabinetul Merkel a adăugat că ar vrea să convoace un summit al liderilor federali și regionali din Germania pentru a discuta campania de vaccinare.

Citeste si:     Ce conține o doză de vaccin anti-COVID-19 Pfizer?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si