Angela Merkel, mesaj tranșant de Ziua Mediului: Ţările lumii “trebuie neapărat să impulsioneze adoptarea de măsuri concrete"

Angela Merkel a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Mediului. Canceralul german spune călupta împotriva deşeurilor din plastic este "una din cele mai importante probleme în plan ecologic pe plan mondial".

Author: Andreea Stoica duminică 06 iunie 2021 , 12:43

Angela Merkel
Angela Merkel
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Angela Merkel afirmă că populația va constata că se pot dispensa uşor de astfel de produse, făcând totodată un mare bine mediului înconjurător. Totodată, cancelarul german a mai precizat că 2021 ar putea fi un “an semnificativ” pentru protecţia mediului.

În plus, ţările lumii “trebuie neapărat să impulsioneze adoptarea de măsuri concrete” la conferinţa globală privind clima prevăzută pentru începutul lui noiembrie la Glasgow.

Aşadar, lupta împotriva deşeurilor din plastic este „una din cele mai importante probleme în plan ecologic pe plan mondial”, a spus Angela Merkel în podcastul săptămânal, care a coincis cu Ziua internaţională a mediului.

Citeste si: Angela Merkel vine cu vești bune. Restricțiile COVID din Germania nu se prelungesc

Multe produse de unică folosinţă din plastic, cum sunt paiele pentru băut sau beţişoarele pentru urechi, nu mai pot fi produse în Uniunea Europeană de luna viitoare, iar pungile din plastic uşoare urmează să fie retrase din circulaţie din 2022, aminteşte dpa.

Oamenii vor constata că se pot dispensa uşor de astfel de produse, făcând totodată un mare bine mediului înconjurător, a declarat cancelarul german.

Citeste si: Angela Merkel: Nu avem informații că Rusia a avut vreo legătură cu incidentul din Belarus

2021 ar putea fi un „an semnificativ” pentru protecţia mediului

Potrivit lui Merkel, 2021 ar putea fi un „an semnificativ ” pentru protecţia mediului, dar ţările lumii „trebuie neapărat să impulsioneze adoptarea de măsuri concrete” la conferinţa globală de la Glasgow.

Citeste si: Angela Merkel si Ursula von der Leyen se vaccineaza anti-COVID-19! Iata cu ce vaccin a fost deja imunizata Presedinta Comisiei Europene!

Cancelarul german a menţionat că situaţia biodiversităţii este una „dramatică”, până la un milion de specii fiind ameninţate cu dispariţia, unele chiar în următoarele decenii, iar conferinţa ONU privind biodiversitatea din octombrie din China poate fi o „piatră de hotar” pentru a pune capăt acestei evoluţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si