Angela Merkel vine cu vești bune. Restricțiile COVID din Germania nu se prelungesc

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a făcut anunțul mult așteptat de cetățeni. Aşa-numita "frâna de urgenţă", care expiră la data de 30 iunie, nu va fi prelungită. Țara iese treptat din lockdown.

Author: Andreea Bolocan vineri 04 iunie 2021 , 10:35

Angela Merkel, cancelarul Germaniei vesti bune coronavirus
Angela Merkel, cancelarul Germaniei[Sursa foto: coe.int]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anunțul a fost făcut la Berlin de către cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în contextul în care numărul de infectări cu coronavirus din țară a scăzut considerabil.

Astfel, Germania va renunța treptat la restricțiile anti-COVID și la "frâna federală de urgenţă", iar șefa executivului german a făcut un bilanţ pozitiv al măsurilor menite să îngrădească răspândirea pandemiei, odată ce numărul de noi cazuri COVID la suta de mii de locuitori în decurs de şapte zile a scăzut considerabil sub pragul de 100.

În trecut, oficialii din Germania au anunțat faptul că "frâna federală de urgenţă" se va trage dacă într-o regiune sau oraş incidenţa (numărul de infectări la 100.000 de locuitori în interval de şapte zile) va fi peste 100 pentru trei zile la rând.

Frâna federală de urgență[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Germanii încep vaccinarea pentru copiii cu vârste de peste 12 ani. Angela Merkel a făcut anunțul

Ce presupune frâna federală de urgență

Cât timp măsura frânei de urgență este în vigoare, ieșitul din casă este interzis între orele 22-5, cu câteva excepţii.

Ieşitul la alergat sau la plimbare va fi permis până la miezul nopţii, dar numai de unul singur. Şcolile se închid dacă incidenţa depăşeşte 165 timp de trei zile consecutiv.

Merkel a evidenţiat efectul pachetului de măsuri anti-Covid, care a dus la scăderea constantă a incidenţei. La finele summitului germano-francez de la Berlin, cancelara le-a mulţumit germanilor pentru efortul depus şi responsabilitatea de care au dat dovadă în ultimele luni, avertizând în acelaşi timp: "Coronavirusul mai există, chiar dacă, din fericire, incidenţa scade. Trebuie să fim şi în continuare mai responsabili decât am fi dacă pandemia n-ar exista".

Citeste si: Lupta împotriva Sars-Cov-2 continuă. Peste două miliarde de doze de vaccin administrate în lume

"Frâna de urgenţă" la nivel federal a fost limitată până la data de 30 iunie, a mai amintit cancelara, adăugând: "Dacă va exista însă o altă evoluţie datorată mutaţiilor, ceea ce nu ne dorim, atunci mecanismul va putea fi oricând reactivat."

Cazurile de covid din Germania au scăzut[Sursa foto: PixaBay]

Când a intrat în vigoare măsura frânei de urgență

Această frână de urgenţă a intrat în vigoare la data de 23 aprilie 2021 și a fost prima reglementare la nivel federal, care prevede restricţii dure în cazul unei incidenţe de peste 100.

În momentul în care frâna de urgenţă a fost decisă de Bundestag, pe 21 aprilie, incidenţa ajunsese, în medie, la 160, a declarat p urtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert. Valoarea medie actuală este de numai 35, ceea ce a dus deja la unele relaxări. Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), luni, în doar trei districte incidenţa mai era de peste 100.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si