Arme gratuite pentru cetățenii care merg să se vaccineze

Statul american care oferă arme de foc cetățenilor care se imunizează. Loteria este menită să accelereze campania de imunizare, iar cetățenii sunt dispuși să primească diferite premii.

Author: Georgiana Balaban joi 03 iunie 2021 , 17:45

arme gratuite după vaccinarea coronavirus
Cetățenii primesc arme după vaccinare.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Statul Virginia Occidentală, unul dintre statele americane care contează numai pe responsabilitatea cetăţenilor lor în avansarea campaniei de vaccinare împotriva covid-19, a lansat o loterie menită să accelereze vaccinarea. Printre premii se află două camionete, cinci permise de pescuit şi de vânătoare valabile pe viaţă, zece puşti de vânătoare şi 25 de sejururi în parcuri naturale din stat.

Citeste si: România vrea să vândă altor țări dozele nefolosite din vaccinul AstraZeneca

Autoritățile au anunțat și o loterie în valoare de un milion de dolari, destinată persoanelor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 25 de ani. Se va oferi două burse complete de patru ani la o universitate din stat, o tentaţie într-o ţară în care învăţământul superior costă scump.

În urma unei lansări bune, campania de vaccinare stagnează în acest stat rural situat pe lanţul muntos al Apalaşilor, în estul ţării, unde doar 41% din populaţie a fost vaccinată.

Citeste si: O tranşă record de vaccinuri Pfizer ajunge luni în România

Premii după vaccinarea COVID-19

Loteria va începe de la 20 iunie până la 4 august, cu loturi destinate locuitorilor care au fost vaccinaţi cel puţin cu o doză de vaccin anticovid, a anunţat marţi guvernatorul republican Jim Justice.

„O parte importantă a statului nostru nu a ales să se vaccineze încă”, a anunţat directorul însărcinat cu sănătatea la Universitatea West Virginia, Clay Marsh.

Statul american a mai oferit premii după vaccinare și altei categorii de vârstă. În ultimele luni, tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 şi 35 de ani, o categorie de vârstă mai reticentă faţă de vaccinare, au primit bonuri de economii în valoare de 100 de dolari sau cecuri-cadou de aceeaşi sumă, pentru a-i atrage la vaccinare.

Citeste si: VIDEO -Vacanță în Bulgaria doar cu buletinul, fără dovadă de vaccinare

arme gratuite după vaccinarea coronavirus
Arme gratuite după imunizare.[Sursa foto: PixaBay]

Lansate de către statul Ohio, loteriile în valoare de milioane de dolari se multiplică în Statele Unite, în vederea unei relansări a campaniei de vaccinare împotriva covid-19, în scădere de mai multe săptămâni.

Alte state îşi atrag cetăţenii reticenţi cu bere, pizza sau bilete la evenimente sportive, pe lângă alte iniţiative private.

Preşedintele Joe Biden vrea să atingă pragul vaccinăriia 70% dintre adulţi vaccinaţi cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 până la 14 iulie.

Pragul vaccinării cu prima doză a 50% dintre adulţii americani a fost atins la 25 mai.

Citeste si: Începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani. Valeriu Gheorghiță: "Programarea se face prin..."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si