Sunt așteptate averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Averse sunt așteptate și-n Capitală, iar temperaturile maxime vor ajunge la 20-22 de grade. 

Meteorologii au emis un Cod galben de ploi abundente

Avertizarea este valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri, la aceeaşi oră, în judeţele Gorj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Dolj şi Mehedinţi. 

Citește și: România va fi lovită de furtuni și ploi violente

”În Oltenia şi sud-vestul Munteniei vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă şi, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25...30 l/mp şi izolat vor depăşi 35...40 l/mp”, a arătat ANM.

Citește și: Cod galben de vânt puternic pentru trei județe din țară

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În Capitală cerul va fi înnorat și sunt așteptate averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla cu rafale de până la 40-45 km/h, iar temperatura minimă va fi de 11-12 grade, iar cea maximă de 20-22 de grade. 

Cum va fi vremea în următoarea perioadă/ Meteorolog: ”Vorbim de maxime, la nivel național între 20 și 26 de grade”

Meteorologii anunță că în următoarea perioadă vremea va rămâne destul de instabilă și ploioasă, mai ales în jumătatea de vest a țării.

De altfel, în unele zonele temperaturile maxime vor atinge până la 27-28 de grade celsius. Meteorologul Alina Șerban a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre vremea din următoarea perioadă, dar și dacă la munte vor mai urma ninsori.

Citește și: Transfăgărășanul este în plină deszăpezire. Stratul de zăpadă măsoară peste 6 metri

În perioada următoare, da, vor mai fi ploi, vom avea în general parte de o vreme instabilă, în mod deosebit în jumătatea de vest a teritoriului, acest lucru însemnând averse însoțite și de descărcări electrice.

Foarte probabil că va apărea și grindina, cu caracter izolat și cantități de apă mai însemnate, cantități ce pot depăși chiar 15-25 de litri pe metrul pătrat. Mâine, astfel de fenomene mai probabil a se întâmpla sau mai intense în partea centrală a teritoriului, acolo unde, de altfel, va fi destul de cald, cu temperaturi maxime până la 27-28 de grade celsius”,  a spus meteorologul.

”Cald va fi și în celelalte regiuni, vorbim de maxime, la nivel național între 20 și 26 de grade, mai ridicate în centrul și în extremitatea de sud a țării, 27-28 de grade, dar și mai ușor scăzute în zona de litoral, 16-17 grade. În următoarele zile, miercuri, joi, vineri, până spre finalul săptămânii  temperaturile vor avea variații de la o regiune la cealaltă, dar în mare vor depăși 20 de grade și vor mai atinge valori de 26-27 de grade, dar mai probabil în jumătatea de vest a teritoriului.  La munte nu știu dacă vor mai apărea la un moment dat în zona foarte înaltă ceva măzăriche sau grindină, dar nu mai vorbim de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă”, a mai adăugat Alina Șerban.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Vremea se răcește în weekend: meteorologii au anunțat minime de 0 grade și ploi

Maximele zilei  de astăzi, 15 mai sunt de 24 de grade în Capitală, 23 de grade la Iași, 21 de grade la Drobeta, Sibiu și Brașov.

În perioada 22-29 mai, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sudvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si