Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi de aproape 400.000 de lei şi au dispus oprirea temporară a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a 4 magazine, în urma unui control făcut în vechea Hală din cea mai mare piață din București.

A fost retrasă de la vânzare o tonă de carne de miel

Potrivit unui comunicat al ANPC, miercuri s-au derulat acţiuni de verificare a modului în care sunt comercializate produsele în cea mai mare piață din Capitală. 

A fost retrasă de la consum aproximativ o tonă de carne de miel şi s-au aplicat sancţiuni în valoare de 400.000 de lei.

Citeste si: Accident cumplit. Un tânăr de 20 de ani a murit după ce a plonjat cu mașina în lac

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Cele mai importante nereguli constatate de comisarii ANPC au fost utilizarea de spaţii de depozitare improprii, tăvi neigienizate, instrumente de tranşare neconforme, nerespectarea regimului de temperatură pentru carnea prospătă, vânzarea cărnii fără afişarea informaţiilor de identificare-caracterizare prevăzute în lege, camere frigorifice şi vitrine neigienizate.

Citeste si: Anunţul morţii premature a unuia din cei doi noi-născuţi ai lui Cristiano Ronaldo și ai Georginei a stârnit un val de emoţie în lumea fotbalului şi nu numai

„Am fost la cumpărături în Obor. Acolo unde mielul nu este doar un aliment specific sărbătorilor pascale, ci reprezintă, în primul rând, o sursă de venituri speculative. Aşa înţeleg cei care se pretind a fi producători să îşi respecte concetăţenii. Aruncă preţurile la cer, dar ţipă cât îi ţin puterile când alţii, în alte domenii, fac acelaşi lucru. Am luat şi noi aproape o tonă de carne şi culmea ne-au dat şi bani- vreo 400 de mii de lei.
În felul acesta, am adus la bugetul de stat, în folosul românilor, parte din banii smulşi din buzunarele lor de către oportuniştii cu pretenţii de comercianţi cinstiţi", a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC. 

Nereguli grave

Inspectorii spun că au găsit pereţi şi tavanul deterioraţi, cu înfiltratii masive, cu mucegai cu faianţă lipsă, tencuială căzută, uşi cu zone de rugină, paviment cu zone crăpate, bucăţi de pavaj lipsă, denivelări, acumulări de apă, în unele locuri, cu acumularii masive de praf şi grăsime în strat grosier, grupul sanitar în totalitate neigienizat, dar şi existenţa unor zone din tavan cu bucăţi lipsă, fiind un pericol de accidente, care pot afecta viaţa şi siguranţa consumatorilor.

Citeste si: VIDEO- Carne de câine, vândută drept carne de miel

Citeste si: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”- kfetele.ro

Citeste si: Electric Castle 2024. Programul zilei de vineri a festivalului. Cine urcă pe main stage- radioimpuls.ro

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si