Noul program al meniurilor se va impune în sprijinul protecției consumatorilor. Horia Constantinescu, Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor consideră esențiale regulile care urmează să se impună.

Ce spun responsabilii ANPC?

Horia Constantinescu a adus informații într-o conferință, cu referire la noile reguli ce se vor impune din 15 martie în meniurile restaurantelor: „Consider şi acum necesar ca pentru ciorba de perişoare să ne fie comunicate toate informaţiile de care cu siguranţă avem nevoie, cum ar fi din ce carne sunt făcute perişoarele, existând variante din ce în

ce mai multe. În curând, pot să fie făcute şi din greieri, dar măcar să ştim acest lucru. De asemenea, trebuie să luăm în calcul că mulţi operatori economici servesc, astăzi, produse similare ca aspect şi ca gust produselor cu care suntem familiarizaţi, în sensul utilizării cremelor vegetale pe bază de ulei de palmier în locul smântânii sau a unor produse similare cu brânza feta, ca aspect şi ca textură, în condiţiile în care şi acestea sunt făcute cu puţin zer şi foarte multă grăsime de palmier. Mă gândesc că dacă Dumnezeu voia ca noi, cei din spaţiul danubiano-carpato-pontic, să mâncăm grăsime de palmier, cu siguranţă am fi avut pe dealurile ţării noastre păduri destul de aglomerate cu astfel de copăcei”.

Horia Constantinescu- despre noile reguli care vor intra în vigoare

Președintele ANPC spune că ordinul care stabileşte ce informaţii trebuie să pună la dispoziţie operatorul economic din alimentaţie publică va intra în vigoare din 15 martie 2023. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Constantinescu explică: „Ordinul a fost în dezbatere publică, este deja semnat, emis şi publicat în Monitorul Oficial. A fost inclusiv comunicat Comisiei Europene, pentru că, având impact din perspectiva unor acte normative europene, cum ar fi Regulamentul 1169, legat de etichetare şi transmitere de informaţii, era nevoie de acordul Comisiei. Aceasta nu s-a opus emiterii unui astfel de Ordin(...) Ordinul trebuia pus în operă pe 20 sau 21 decembrie (2022- n.r.). La rugămintea reprezentanţilor mai multor asociaţii patronale şi federaţii am stabilit întâlniri şi s-a hotărât intrarea în vigoare pe data de 15 martie- Ziua Consumatorului, la nivel mondial”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si