Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor interzice, începând cu luna noiembrie, alimentele care au eticheta nutri-score.
Vânzarea alimentelor care au etichetă nutri-score, ce ajută la identificarea valorii nutritive prin culori, va fi interzisă, pe motiv că măsura este discriminatorie pentru producători.
Citeste si: Mâncare stricată și gândaci la un cunoscut restaurant din Capitală
Protecția Consumatorului a avertizat că un barometru nu decide care alimente sunt nocive
"Industria procesatoare a cărnii din Franţa este nemulţumită de sistemul de etichetare Nutri-Score pentru că el este oarecum înşelător din moment ce cele mai multe produse din carne ar fi în categoria D, în clipa în care adaugi o frunză de salată şi o pui într-un sandwich ele se duc în B sau în C. În schimb, cerealele fac parte din B, deci sunt mai puţin "nocive" cu toate că sunt foarte bogate în zaharuri."
Citeste si: VIDEO Șocant: Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare
"Franţa este ţara de unde practic a şi plecat acest sistem, respectiv de la Universitatea din Paris. ANPC- Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a avertizat în ultimii doi ani industria alimentară din România că acest sistem, nefiind legiferat, nu poate reprezenta un barometru pentru decizia de a achiziţiona un produs "sănătos" ci poate fi chiar înşelător",
a explicat Paul Anghel.Citeste si: Alertă în magazine: un tip de oțet, retras de pe rafturile magazinelor
Acesta a mai subliniat faptul că telemeaua românească de la raft este etichetată Nutri-Score cu E, care nu este recomandat spre consum, în timp ce alte brânzeturi din Olanda, Germania sau Franța se află poziționate în același loc.
Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare
Mai mulți covrigi cu viermi au fost vânduți într-un supermarket din Galați. Un client a făcut sesizarea la OPC, după ce a cumpărat o pungă de covrigi care avea în interior viermi vii. Inspectorii au mers în control atât la vânzător, cât și la producător.
În urma controlului, în unitatea de producție s-a găsit mizerie și materii prime cu data expirată.
Citeste si: Bunătăți de iarnă pentru turiști
De asemenea, inspectorii OPC au sesizat utilizarea sării neiodate, dar și neînscrierea în lista de ingrediente a aditivilor utilizaţi.
Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.
A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.
A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.
Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.
Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.