Alertă în magazine: un tip de oțet, retras de pe rafturile magazinelor

Este alertă alimentară în România. Un tip de oțet a fost retras de pe rafturile unui mare lanț de magazine.

Author: Georgiana Balaban joi 06 octombrie 2022 , 08:20

anpc

ANPC a retras un tip de oțet produs de un mare lanț de magazine.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorului(ANPC) a oprit de la comercializare un tip de oțet, produs de un mare lanț de magazine. În urma unor probe s-a demonstrat faptul că produsul, despre care se spunea că provine din vin, era, de fapt, o soluție obținută din acid acetic şi apă.

Citește si: VIDEO- Gândacii mișună printre produse la o renumită brutărie din România. ANPC a dat amenzi de 20.000 de lei

ANPC a oprit imediat de la comercializare acest tip de oțet, produs de un mare lanț de magazine. Analiza de laborator făcută acestui produs a demonstrat faptul că un tip de oțet comercializat pe piață este, de fapt, acid acetic.

Oțet- oprit de la comercializare

Acest tip de oțet este produs de un mare lanț de magazine. Inspectorii ANPC au luat măsuri, în urma unor verificări, astfel că acest oțet nu se mai comercializează.

Citește si: ANPC, în control la furnizorii de energie

„În urma unor verificări desfășurate de Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanțul de magazine Lidl, acțiuni de control care vizau modul în care este respectată legislația în domeniu, în respectivele unități, au fost prelevate probe din produsul ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenței acidului acetic în produs”, a transmis în această seară, ANPC, într-un comunicat de presă.

Citește si: VIDEO- ANPC a declanșat o serie de controale la furnizorii de energie în urma facturilor uriașe la curent

Horia Constantinescu, președintele ANPC a declarat că ar trebui să fie verificate toate produsele aflate pe rafturi, iar falșii producători, și cei care se dovedesc că ar avea intenții rele, ar trebui să fie eliminați de pe piață, atât ei, cât și produsele și serviciile acestora.

„Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie audiați şi suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Citește si: Ce spun nutriționiștii despre porumbul și despre gogoșile de pe plajele din România. La ce riscuri te expui, dacă le consumi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si