Anul scolar 2018-2019 va incepe cu schimbari importante. Noua Metodologie-cadru privind olimpiadele prevede dublarea alocatiilor finaciare

Noutati importante anuntate pentru anul scolar 2018-2019. Ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a aprobat noua Metodologie-cadru privind organizarea si desfasurarea competitiilor scolare.

L. S., joi 02 august 2018 , 11:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Noua Metodologie-cadru prevede ca se vor acorda mai multe locuri suplimentare pentru etapa nationala a olimpiadelor, la toate disciplinele, posibilitatea de transfer a locurilor suplimentare neocupate la un alt an de studiu, stabilirea unui punctaj minim pentru a participa la etapa nationala a olimpiadei, precum si dublarea alocarilor financiare pentru elevii si profesorii prezenti la etapa nationala a olimpiadelor scolare.

Desfasurarea etapei nationale a olimpiadei va avea loc in universitatile de stat din tara pentru ca olimpicii sa ia contact cu mediul universitar romanesc. Alocatiile financiare pentru elevii si profesorii care participa la etapa nationala a olimpiadei se dubleaza, de la 50 de lei pe zi pentru elevi si 100 de lei pe zi pentru profesori, servicii de cazare si masa.

O alta modificare importanta este ca evaluarea lucrarilor elevilor participanti la etapa judeteana a olimpiadelor scolare sa aiba loc fie in alt judet (judetul evaluator) decat cel in care a fost sustinuta proba (judetul de origine), fie la Comisia Centrala a Olimpiadei. Totodata, in premiera, este prevazuta plata cadrelor didactice implicate in organizarea si desfasurarea olimpiadelor, etapa nationala. Aceasta se va face in cuantum identic cu platile practicate pentru evaluarea nationala si examenul national de bacalaureat in anul scolar respectiv, cu exceptia evaluatorilor, ale caror remuneratii sunt dublate comparativ cu tarifele practicate pentru evaluarea lucrarilor de la EN/examenul de bacalaureat, mai spune Ministerul Educatiei.

sursa: observator.tv

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si