Anul viitor vom putea circula pe Autostrada Sibiu-Pitești. Ce anunț a făcut Ministerul Transporturilor

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Horaţiu Cosma, printr- o postare făcută pe Facebook a explicat în ce stadiu se află lucrările tronsonului 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, Sibiu - Boiţa.

Andreea Bolocan, marți 16 martie 2021 , 14:31

Anunț despre Autostrada Sibiu-Pitești secretar de stat ministerul transporturilor
Anunț despre Autostrada Sibiu-Pitești
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, tronsonul 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti, Sibiu- Boiţa, care măsoară 13 kilometri, a ajuns la 35% stadiu fizic, la un an de la debut, a anunţat Horaţiu Cosma, care a mai spus că anul acesta mizează pe un progres semnificativ pe toate fronturile, astfel încât în 2022 să se poată circula pe primii kilometri ai Autostrăzii

Sibiu-Piteşti.

“La finalul săptămânii trecute am făcut o vizită pe tronsonul 1 de 13 km între Sibiu şi intrarea în defileul Oltului de la Boiţa. La un an de la debutul lucrărilor, şantierul a ajuns la 35% stadiu fizic, constructorul este bine mobilizat, fiind concentrat în special pe podurile şi viaductele ce însumează aproximativ 2 km lungime. Anul acesta mizăm pe un progres semnificativ pe toate fronturile, astfel încât în 2022 să putem circula pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti”, a scris secretarul de stat, poatarea sa fiind distribuită şi de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Cine se ocupă de construcția primului lot al autostrăzii Sibiu-Pitești

Firma care se ocupa de realizarea primului lot al autostrăzii este firma austriacă Porr. Totodată, potrivit lui Cosma, pe tronsoanele 2 şi 3 (cele mai dificile ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti ce străbat Valea Topologului şi Valea Oltului) licitaţiile sunt în plină desfăşurare, au fost depuse ofertele, iar Compania Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le evaluează cu prioritate.

Citeste si: Pot rămâne polițiștii fără permis de conducere?

Pe tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu Piteşti, sectorul de 10 km cuprins între Tigveni şi Curtea de Argeş, CNAIR a anunţat la începutul lunii martie câştigătorul licitaţiei. “Ne dorim să semnăm contractul de proiectare şi execuţie în cel mai scurt timp, după soluţionarea contestaţiilor”, a mai spus secretarul de stat. Licitația pentru construcția lotului 4 a fost câștigată tot de compania Porr.

“Dacă nu vor fi contestaţii contractul de 2 miliarde lei poate fi semnat în luna martie. Costul ridicat se datorează tunelului de 1,3km ce realizează trecerea de pe Valea râului Topolog pe Valea Argeşului”,a anunţat la începutul lunii martie Asociaţia Pro Infrastructură.

Autostrada Sibiu-Pitești

Conform informațiilor oferite de către Asociaţie, în continuarea autostrăzii, de construirea lotului 5 Curtea de Argeş- Piteşti se ocupă firma italiană Astaldi. Contractul a fost semnat în martie 2020.

Ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în urmă cu 7 luni, şi conţine perioada de proiectare de 12 luni.

Citeste si: Descoperire ŞOC la graniţa României

Ce se aude de tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești

Pe tronsonul 5 dintre Curtea de Argeş şi Piteşti (30 km), antreprenorul lucrează la proiectarea de detaliu, iar în aprilie reprezentantul ministerului Transporturilor susţine că vrea să obţină toate aprobările şi autorizaţiile necesare, astfel încât la finalul primăverii sa fie demarate primele lucrări şi pe acest sector.

Conform Asociaţiei, cel mai întârziat tronson este lotul 2, între Boiţa şi Cornetu. ”Procedura de licitaţie cu pre-calificare a fost lansată abia în luna decembrie 2020. Autostrada are 31 km de-a lungul defileului Oltului, cu un cost estimat de 4,6 miliarde lei”,au mai precizat reprezentanţii Asociaţiei la începutul lunii martie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată... Curs valutar BNR miercuri, 21 aprilie 2021: Euro scade, dolarul crește! Cum arată ultimele cotații
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce... Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si