Din ce cauză motorul mașinii tale poate pierde din putere

Există mai multe motive pentru care puterea motorului tău poate scădea. Printre ele se enumeră și întreținerea necorespunzătoare, dar și uzura normală. Mai jos poți afla care sunt principalele motive pentru care un motor își pierde din capacitate.

Andreea Bolocan, luni 08 martie 2021 , 10:35

Ulei de motor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În primul rând, trebuie să știm foarte bine faptul că puterea unui motor scade treptat, niciodată brusc, de aceea de multe

ori nici nu îți poți da seama când se întâmplă asta. Totuși, la un moment dat va deveni evident că mașina nu mai are performanțele pe care le avea când era nouă.

Care sunt principalele cauze atunci când motorul își pierde din putere

Principalele cauze care duc la pierderile de putere au legătură cu întreținerea deficitară a mașinii. Pe măsură ce mașina înaintează în vârstă, grija șoferului se diminuează. Asta înseamnă că reviziile vor fi făcute mai rar sau chiar sărite cu totul. Din această cauză, motorul se va uza mai rapid (în primul rând segmenții și cămășile cilindrilor), iar prima consecință va fi pierderea de putere despre care discutăm.

Citeste si: Ce poți păți dacă te oprește poliția și nu ai asigurare RCA valabilă

Injectoare îndundate

Injectoarele înfundate reprezintă un alt motiv pentru reducerea puterii motorului.

Cauza frecventă este calitatea slabă a combustibilului. Pentru o funcționare optimă se recomandă curățarea injectoarelor. În aceeași categorie intră și pompa de combustibile, care este afectată de gunoaiele din carburant. În acest caz, debitul de combustibil poate fi mai scăzut în situațiile în care este nevoie de performanțe maxime.

Revizie mașină

Depozite de calamină

Depozitele de calamină formate pe supape și pistoane pot limita sever performanțele motorului.

În cazul supapelor, este afectată etanșarea camerei de ardere, ceea ce duce la scăderea compresiei, cu o reducere corespunzătoare a puterii motorului. În interiorul cilindrilor, calamina formează puncte incandescente ceea ce afectează procesul de combustie și duce la arderea incompletă a combustibilului.

Citeste si: Atenție șoferi! Se schimbă Codul Rutier, iar șoferii riscă o amendă de 725 de lei

Cele mai multe probleme pot fi remediate rapid, la prima revizie

Există însă și cauze mai puțin grave pentru pierderile de putere, iar acestea pot fi eliminate printr-o revizie corectă. Înlocuirea unui filtru de aer colmatat cu unul nou poate să dea un suflu nou motorului, iar asta se va simți imediat. Asta deoarece cantitatea de aer care intră în cilindri este limitată substanțial, ceea ce determină sistemul de management al motorului să limiteze corespunzător și cantitatea de combustibil, pentru a nu îmbogăți în exces amestecul carburant.

Schimbarea filtrului de aer readuce motorul în parametri.

Ulei de motor

Clapeta de admisie 

Clapeta de admisie a aerului, cunoscută și ca supapa-fluture a accelerației poate acumula în timp depuneri de mizerie care va obtura fluxul de aer care intră în motor. Consecința este aceeași ca mai sus, reducerea puterii motorului. O curățare a clapetei de accelerație va restabili performanțele motorului.

Bujiile

Bujiile sunt componente adesea neglijate, în special în cazul mașinilor mai vechi. Dacă acestea sunt murdare sau uzate, scânteile generate sunt inconsistente, ceea ce va face ca arderea să fie incompletă. În afară de pierderea puterii motorului, acest lucru duce și la o creștere a emisiilor poluante. Înlocuirea bujiilor va remedia elegant această problemă.

Sursa: Promotor


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 22 aprilie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc Live Rezultate Loto 6 din 49 joi, 22 aprilie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc Live
spotmedia.ro
Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL... Nicuşor Dan n-ar vrea să scumpească locurile de parcare din București. USR PLUS și PNL susțin creșterea taxelor
spotmedia.ro
Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează.... Vor fi tot mai puțini cei care doresc să se vaccineze, iar coerciția nu funcționează. Ce e de făcut? Interviu
b1.ro
Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din... Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19 (VIDEO)
infoactual.ro
Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor Drama neștiută a lui Florin Piersic! Clipele cumplite prin care a trecut marele actor
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si