Anunț bombă în cazul femeii arse în timpul operaţiei la Spitalul Floreasca: ”Nu există indicii privind alergia pacientei la iod”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat marţi, că în cazul pacientei arse în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca, nu există indicii care să confirme alergia pacientei la iod, alergie care a determinat decizia de utilizare a altui biocid decât a celor obişnuite, respectiv a unuia inflamabil.

Author: R.B. marți 07 ianuarie 2020 , 10:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Ministrul Sănătăţii a relatat că a fost ignorată o procedură adoptată la scară largă la nivel naţional şi, din 2016, la Floreasca, procedura de dezinfecţie a tegumentelor în care se foloseşte în primă instanţă betadină, iar dacă pacientul e alergic la iod, gluconatul de clorhexidină.

S-a diagnosticat greşit alergia la iod a pacientei, a afirmat ministrul.

De asemenea, el a adăugat că pentru intervenţie eu fost preferaţi un medic rezident şi apoi medic principal venit de acasă în loc să intervină medici specialişti care erau de gardă.

Constatările Corpului de Control al ministerului sunt prezentate după ce, cu o zi în urmă, medicul Mircea Beuran a fost demis din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III, în urma anchetei administrative desfăşurate de Spitalul Floreasca în cazul femeii

arse, care ulterior a decedat. Beuran este acuzat că a încălcat o treime din obligaţiile asumate prin contractul de administrare a secţiei. Concluzia este că incidentul a fost provocat de erori umane, comise de echipa operatorie. De asemenea, au fost aplicate amenzi de aproximativ 30.000 de lei spitalului şi întregii echipe operatorii.

Citeste si: Momentul cutremurului devastator din Turcia, surprins de camerele de supraveghere. Mii de persoane au murit sub dărâmături VIDEO- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Mircea Beuran, demis de la șefia Secției de Chirurgie de la Floreasca

Beuran: ”Probabil că atât este capacitatea acestei comisii”

În replică, Mircea Beuran a declarat că a primit o decizie care nu este motivată, nu a văzut niciun raport al cercetării administrative, iar acuzaţiile care i se aduc sunt generale, fiind doar o înşiruire de articole care nu ar fi fost îndeplinite. ”Probabil că atât este capacitatea acestei comisii”, a afirmat medicul Mircea Beuran, care a precizat că va contesta decizia. Peste 20 de medici de la Spitalul Floreasca au anunţat, luni, că întrerup activitatea, urmând a asigura asistenţa medicală doar pentru urgenţele majore, în urma deciziei de demitere a prof. dr. Mircea Beuran, "înainte de finalizarea oricărei anchete" în cazul femeii arse în timpul operaţiei.

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziţie, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligaţii din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secţiei. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, şi decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III”, a transmis luni Ministerul Sănătăţii, care anunţa că a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Citeste si: Fostul ministru Daniel Chiţoiu, externat de la Spitalul Floreasca, după accidentul soldat cu doi morţi în care a fost implicat

Mircea Beuran a criticat modul în care a fost realizată ancheta şi a anunţat că va contesta decizia

”Mai mult, voi căuta să arăt şi lucrurile care gândesc că stau la baza acestei atitudini. Pentru că am avut poziţii vizavi de privatizările care se ivesc în sistemul medical, de modul în care este gândit rezidenţiatul cu sistemul  privat.(...) Sunt convins de acest lucru (că decizia de demitere are în spate manevre politice- n.r.)”, a mai declarat Mircea Beuran.

Beuran susţine că a fost demis pentru că începe să deranjeze

”Probabil că sesizează pericolul în care începe să intre spitalul, când începe să se decapiteze cu şefii de secţie, că dacă a început cu unul, probabil sunt mai mulţi care deranjează.(... )Mai mult, de când s-a întâmplat evenimentul şi până acum nu s-a schimbat nimic, nu am văzut nicio schimbare în bine vizavi de materiale, de medicamente, de lucrurile pe care trebuie să ţi le pună la îndemână spitalul”, a mai declarat medicul.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

Citeste si: Senatorul Daniel Zamfir, reacție dură în cazul femeii arse de la Spitalul Floreasca: "Băi, mizerabililor!"

După demiterea lui Beuran, peste 20 de medici de la Spitalul Floreasca au anunţat că întrerup activitatea, urmând a asigura asistenţa medicală doar pentru urgenţele majore, considerând că acesta a fost demis "înainte de finalizarea oricărei anchete”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si