Mircea Beuran, demis de la șefia Secției de Chirurgie de la Floreasca

Mircea Beuran a fost demis de la conducerea Secției Clinice de Chirurgie III de la Spitalul Floreasca, anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Author: D.S. luni 06 ianuarie 2020 , 12:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, ca urmare a tragicului eveniment din data de 22.12.2019, când o pacientă a suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală și care pe 29.12.2019 a și decedat.

În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie.

Din raport reiese că prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III.

Citeste si: Monica Pop îi ia apărarea lui Mircea Beuran în cazul pacientei arse pe masa de operaţie: „Au dat toţi cu parul! Că așa e la noi!”

Ministerul Sănătății va prezenta mâine concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecția Sanitara de Stat (ISS) și Corpul de Control al MS și salută totodată decizia managementului de la

SCUB, de încetare a contractului de administrare a șefului de secție, care nu a respectat obligațiile contractuale. De asemenea, ISS a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cît și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.

Citeste si: Acreditarea Spitalului de Urgenţă Floreasca, suspendată de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si