ANUNȚ de ultimă oră de la Ministerul Sănătății! Pacientul din Bacău suspect de CORONAVIRUS va fi externat

Pacientul din Bacău, transferat la Institutul „Matei Balș”, nu este infectat cu coronavirus ci are gripă. Tânărul va fi externat în cursul zilei de marți și va continua tratamentul în ambulatoriu.

A.M.S., marți 28 ianuarie 2020 , 08:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Bals" au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afectiuni virale. Pacientul a fost testat si a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate”, informează Ministerul Sănătății.

Starea pacientului este buna

Starea pacientului este buna si va fi externat în cursul zilei de marți și va continua tratamentul în ambulatoriu.

Citeste si: Numărul deceselor provocate de epidemia din China a urcat la 106; Primul caz de deces în Beijng

Coronavirus Romania - suspect de coronavirus Bacau

„Ministerul Sănătății reaminteste tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile”, mai transmite sursa citată.

Citește și Primul pacient vindecat de coronavirus! Bărbatul a fost externat și este perfect sănătos 

Studentul din Bacău s-a întors din China și a prezentat simptome de gripă, motiv pentru care au existat suspiciuni de coronavirus. El a fost transferat la Institutul Matei Balș din București de la Spitalului Județean Bacău.

Citeste si: Teroarea coronavirusului din China activează scandalul Legii vaccinării obligatorii! Politicienii vor să o adopte în procedură de urgență

Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localități.

A sosit în țară în urmă cu 8 zile.

La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare.

Coronavirus Romania - suspect de coronavirus Bacau

Citeste si: VIDEO | Virusul ucigaș ar putea fi deja în România. Următoarele zile sunt critice

Streinu-Cercel: La Matei Balş s-au prezentat 1.592 de persoane, dintre care 636 aveau gripă

Managerul Institutului de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, luni, că în minivacanţă s-au prezentat la spital 1.592 de persoane, dintre care 636 prezentau gripă, deşi recomandarea sa a fost ca persoanele cu simptome clare să stea acasă. De asemenea, în ceea ce priveşte îmbolnăvirile cu coronavirus apărute în China, Streinu-Cercel a precizat că populaţia nu trebuie să caute teste rapide pentru coronavirus, întrucât acestea nu există, dând asigurări că, în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

Citeste si: VIDEO | Coronavirus China. Imagini terifiante: oamenii se prăbușesc pe străzi

Coronavirus Romania - suspect de coronavirus Bacau

”La Matei Balş, în această minivacanţă, au venit 1.592 de persoane, dintre care 636 au fost cu gripă, în contextul în care eu am făcut apel public şi am rugat cei care au diagnosticul clinic clar să stea acasă”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel s-a referit şi la îmbolnăvirile cu coronavirus, afirmând că 70% dintre cazurile de coronavirus nou înregistrate sunt forme uşoare şi medii, iar în cazul în care virusul va apărea în România, Institutul are capacitatea de a-l trata.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si