Anunț important din partea medicului Valeriu Gheorghiță. Ce spune acesta despre persoanele nevaccinate

Medicul Valeriu Gheorghiță a făcut sâmbătă, 24 iulie 2021, un anunț important cu referire la persoanele care nu s-au vaccinat. Află ce a declarat acesta.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 24 iulie 2021 , 12:03

Valeriu Gheorghiță a făcut un anunț important  persoane nevaccinate
Valeriu Gheorghiță a făcut un anunț important [Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Lt. Col. medic Dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat, sâmbătă, 24 iulie, că, în ultimele patru săptămâni, aproape 90% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 sunt nevaccinate, iar peste 91% dintre decese au fost înregistrate în rândul persoanelor

care nu au primit nicio doză de vaccin.

Vaccinul este singura soluție care ne poate scăpa de infectarea cu COVID-19

"Ceea ce am observat în ultimele patru săptămâni din cazurile nou diagnosticate, aproape 90% sunt diagnosticate în rândul persoanelor nevaccinate, iar în ceea ce priveşte decesele, peste 91% sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doză. Tocmai de aceea în momentul acesta este important să ne protejăm mai bine prin vaccinare.

Citeste si: Incredibil! Regiunea cu peste 40 de milioane de cazuri de coronavirus

Medicul Valeriu Gheorghiță este de părere că singura variantă de a controla situația epidemiologică este de a ne vaccina.

”Este soluţia sigură, soluţia eficientă prin care noi putem să ne controlăm situaţia epidemiologică la nivelul fiecărui judeţ şi la nivel naţional. În condiţiile în care nu vom avea o rată crescută de imunizare în rândul populaţiei, evident că riscăm să avem o creştere importantă a numărului de cazuri", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Românii trebuie să se vaccineze pentru a preveni răspândirea virusului[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Sănătății: Numărul cazurilor COVID, în creştere

De asemenea, Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, pe data de 23 iulie 2021, faptul că numărul cazurilor de COVID-19 va creşte în perioada următoar e, urmând să ajungă la 1.500 pe zi, iar valul patru va fi al celor care nu s-au vaccinat încă.

Citeste si: La mall in weekend, doar cu vaccin

”În acest moment, lucrurile încă arată bine, dar numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 este în creştere. Săptămâna aceasta am primit o estimare, un raport de la INSP, unde au fost prezentate patru scenarii, în funcţie de rapiditatea cu care creşterea cazurilor se poate instala. În scenariul cel mai pesimist, aşa cum a declarat şi colonelul Gheorghţă, ne putem aştepta la o creştere rapidă a cazurilor, ajungând până în 15 septembrie să avem peste 1.500 de cazuri pe zi.

Raportul INSP calculează şi nevoile de resurse în ceea ce priveşte numărul paturilor şi se estimează că în plin val paru pandemic s-ar putea să fie nevoie de 500- 500 şi ceva de paturi de ATI. Astea sunt estimări, urmează să vedem ce se întâmplă şi depinde cum ne vaccinăm de acum încolo”, a declarat Ioana Mihăilă.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si