Anunț important din partea Ministrului Educației în ceea ce privește testarea Covid a elevilor

Sorin Cîmpeanu, a declarat faptul că părinţii elevilor nu sunt obligaţi să completeze formularul prin care își dau acordul în legătură cu testarea copiilor care prezintă simptome specifice bolii COVID-19 la şcoală.

Author: Andreea Bolocan marți 09 februarie 2021 , 14:36

formular testare covid scoala sorin cimpeanu testare covid elevi
Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că nu este necesară completarea formularului de testare COVID a elevilor nu este obligatoriu[Sursa foto: https://moneybuzz.ro/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației, deși a precizat că nu va fi obligatoriu testul COVID-19 făcut în cadrul școlii, elevii care au simptome trebuie să stea oricum acasă timp de 14 zile.

Ce a declarat Ministrul Sorin Cîmpeanu

" Formularul nu este obligatoriu, formularul vizează exclusiv elevii care, din păcate, ar putea prezenta simptome, și doar în cazul în care acele simptome sunt confirmate, deci elevul este confirmat ca fiind pozitiv, acel formular de testare vizează și părinții contacților direcți ai respectivului elev, părinți care trebuie să și dea acordul sau nu asupra acestui formular.

Dacă își vor da acordul, el nu este obligatoriu, elevul va putea fi testat în școală dacă există cabinet medical.

Dacă nu există cabinet medical, pentru că testarea este un act medical și nu unul educațional, elevul va putea fi testat de către DSP.

Dacă nu-și va da acordul, din păcate, elevul va avea restricționată pentru o perioadă de 14 zile participarea fizică în colectivitate", a explicat ministrul Educației.

Citeste si: Ministerul Educaţiei: 1.051 unităţi de învăţământ au început în scenariul roşu

Masca de protecție va fi obligatorie la orele de sport

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a mai făcut un anunț pentru elevii care participă la cursuri în scenariul verde. Aceștia vor purta masca de protecţie inclusiv la orele de educaţie fizică, el explicând că aceasta este una dintre cerinţele specialiştilor din domeniul sanitar.

"Da, este o cerinţă a celor din domeniul sănătăţii să se desfăşoare cu masca”, a afirmat ministrul Educaţiei, luni seară, la Realitatea Plus, întrebat fiind cum se vor desfăşura orele de educaţie fizică.

Citeste si: Elevii au revenit în bănci de luni. Ministerul Educației a publicat forma finală a formularului de consimţământ pentru testarea elevilor cu simptome de COVID-19

"Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătăţii şi, punând în balanţă şi plus şi minus, a reieşit că există obligativitatea purtării măştii inclusiv la orele de educaţie fizică”, a adăugat Cîmpeanu.

Pe data de 4 februarie, Ministerele Educației și Sănătății au convenit asupra setului de reguli pentru redeschiderea școlilor, în ordinul comun de ministru, semnat de Sorin Cîmpeanu și de Vlad Voiculescu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si