Cîmpeanu: Îndrăznesc să fiu convins că nu vom ajunge în situaţia în care să închidem şcolile din nou

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că în unele școli regulile de protecţie care previn răspândirea coronavirusului s-au respectat mai mult decât înainte.

Alina Raducu, marți 09 februarie 2021 , 06:59

Cîmpeanu: Îndrăznesc fiu convins că nu vom ajunge în situaţia în care să închidem şcolile din nou
Cîmpeanu: Îndrăznesc fiu convins că nu vom ajunge în situaţia în care să închidem şcolile din nou
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sorin Cîmpeanu se arată optimist că unitățile de învățământ nu vor deveni din nou focare de infecție cu COVID-19 și mai menționează faptul că, dacă acest lucru se va întâmpla, autorităţile nu vor ezita să ia măsuri rapide în sensul închiderii.

"M-am încărcat de energie pozitivă, chiar mai mult decât am sperat, atunci când i-am văzut, mai ales pe cei mici cât de bucuroşi

sunt că se regăsesc, o imagine greu de descris în cuvinte, dublat de bucuria pentru faptul că în cele mai multe şcoli regulile s-au respectat încă şi mai mult decât m-aş fi aşteptat, deci cadrele didactice şi părinţii fac eforturi pentru a fi mai înţelegători. Nu spun că nu au fost situaţii în care s-au creat aglomerări, am spus de la bun început: cine încearcă să împiedice părinţii sau bunicii să îi ducă pe cei mici la şcoală cred că încearcă degeaba. Una peste alta, lucrurile s-au derulat bine şi este un motiv de mare satisfacţie", a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la un post Tv.

Sorin Cîmpeanu a făcut declarații și cu privire la afirmația fostului președinte Traian Băsescu

Ministrul Educației a răspuns şi afirmaţiei fostului preşedinte Traian Băsescu, care este de părere că şcolile se vor reînchide în câteva săptămâni.

"Atât timp cât riscul nu poate fi eliminat complet, prudenţa şi responsabilitatea trebuie să rămână parametrii principali zi de zi.

Cu tot respectul faţă de domnul preşedinte, îndrăznesc să fiu mai optimist şi să fiu convins că în şcoli nu se vor crea focare în aşa fel încât să fim nevoiţi să le închidem. Dacă acest lucru se va întâmpla, fiind responsabili, nu vom ezita să luăm, cu tristeţe, aceste măsuri, dar eu personal, îndrăznesc, ca părinte, ca profesor, ca manager de instituie de învăţământ românesc- şi am enumerat aceste trei calităţi înaintea celei de ministru- îndrăznesc să fiu optimist şi să fiu convins că nu vom ajunge în situaţia în care
vom fi nevoiţi să închidem şcolile din nou”,
a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ministerul Educaţiei: 1.051 unităţi de învăţământ au început în scenariul roşu


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si