Potrivit autorităților elene, valul de căldură, provenit din zona Europei de Vest şi a Nordului Africii, va afecta în special vestul, centrul şi nordul Republicii Elene, insulele din sud-estul Mării Egee, precum şi arhipelagul insulelor Dodecaneze, efectele acestuia  urmând a fi resimţite îndeosebi în zonele din interiorul ţării, astfel:

- vor fi afectate regiunile Macedonia centrală, Tesalia, Sterea şi peninsula Peloponez, temperaturile prognozate urmând a atinge până la 40 de grade Celsius, în timp ce în zonele din interiorul continentului acestea vor fi mai ridicate (41-42 de grade Celsius);

- pentru insulele Ionice, arhipelagul Dodecanez şi sudul Insulei Creta sunt prognozate temperaturi de la 35 până la 37 grade Celsius, în timp ce în restul insulelor elene temperaturile vor avea o valoare de la 33 până la 35 grade Celsius;

- în regiunea Attica (inclusiv capitala Atena) temperatura maximă va fi cuprinsă între 39 şi 40 grade Celsius, în timp ce în zonele de coastă aceasta va fi cu 3 până la 4 grade mai scăzută, datorită brizei marine.

MAE: Val de caniculă şi pericol de incendii în Grecia

Conform Serviciul de Meteorologie (EMY), canicula ar putea afecta R. Elenă până la sfărşitul lunii iulie 2022.

Mia mult, autorităţile elene avertizează că temperaturile ridicate şi, parţial, intensificările vântului vor putea provoca în continuare apariţia unor incendii de vegetaţie.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unchiul copilei este principalul suspect al crimei! Ce i-ar fi făcut înainte să o omoare?!- wowbiz.ro

Citeste si: Avertizare MAE: Cod roşu şi portocaliu de caniculă în Croaţia

Anunț important MAE: Caniculă şi pericol de incendii în Grecia

Anunț important MAE: Caniculă şi pericol de incendii în Grecia

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, cetăţenii români pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. 

Citeste si: Incendii devastatoare în Grecia: Pompierii români au salvat zeci de gospodării

Citeste si: Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute în carieră? “Mi-a scris, am luat contact cu el și a spus că mă poate ajuta.”- kfetele.ro

Citeste si: Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu- radioimpuls.ro

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet  http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.meteoalarm. org,  www.mae.ro  şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă"( http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citeste si: Ard pădurile din Slovenia. România a trimis trei aeronave militare pentru stingerea incendiilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si